Annonce
Egtved

Tre intensive dage med bolde, smash og baghånd

Det har været tre intensive tennisdage på tennisskole, mener Lauritz Barnkob Thorbjørnsrød og Lilje Hildegard Gade Holtensen. Her har børnene blandt andet trænet slag, greb på ketsjeren og positioner på banen. Foto: Mette Mørk.
Firehøje Tennis afviklede i samarbejde med DGI Tennis tre dages tennisskole for børn mandag til onsdag. Tre intensive dage med masser af teknik og træning.

Vandel: Det har handlet om tennis, tennis og atter tennis på tennisbanerne i Vandel. Her har seks børn brugt tre intensive dage på en tennisskole arrangeret af Firehøje Tennis og DGI Tennis.

Tennisskolen er et tilbud for både Firehøje Tennis' juniorspillere men bestemt også for børn, der aldrig har spillet tennis før, men som gerne vil prøve det, fortæller Lene Jepsen, formand for Firehøje Tennis.

På dette års tennisskole er fire deltagere medlemmer af klubben, mens to deltagere aldrig har gået til sporten før.

- Tennisskolen er en god måde for vores juniorspillere at få noget ekstra træning på, samtidig med at det er en god måde at skaffe nogle nye medlemmer til klubben på, forklarer hun.

Annonce

Det er sjovt at være sammen med andre på den måde, og så lærer man en masse om at spille tennis.

Lauritz Barnkob Thorbjørnsrød

Tre sjove dage

To af de børn, der har valgt at bruge tre sommerferiedage på at spille tennis seks timer dagligt, er Lauritz Barnkob Thorbjørnsrød, 11, og Lilje Hildegard Gade Holtensen, 7.

Lauritz Barnkob Thorbjørnsrød er juniorspiller i Firehøje Tennis og er vild med tennis.

- Jeg var med på tennisskolen sidste år, og det var rigtig sjovt, så det ville jeg gerne igen. Det er sjovt at være sammen med andre på den måde, og så lærer man en masse om at spille tennis, fortæller han.

Blandt andet er han i løbet af de tre dage blevet bedre til blandt andet at serve og lave en baghåndssmash.

Lilje Hildegard Gade Holtensen har derimod aldrig gået til tennis, men hun har øvet sig meget hjemme i haven.

- Jeg syntes, det lød sjovt at være på tennisskole, og så er jeg meget interesseret i tennis. Derfor ville jeg gerne med, forklarer hun.

Det lykkedes hende også at overtale sin kusine til også at være med, så de sammen kunne lære en masse om at spille tennis.

- Det har været rigtig sjovt, og jeg har lært rigtig meget. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at gå til tennis efter sommerferien, siger hun.

Alle har rykket sig

Netop kombinationen af en masse grundlæggende viden om teknik og gode slag, masser af hands-on træning og sjove lege og øvelser er vigtig på sådan en tennisskole, fortæller Christian Taxhjelm, som er tennistræner gennem DGI.

- Det er fedt at se, at de alle har rykket sig i løbet af de tre dage. Hvor de før måske snurrede hele vejen rundt for at få masser af kraft i slagene, så har de nu lært, hvordan de står rigtigt og bruger kroppen rigtigt, så de kan få den samme kraft i slagene uden at snurre rundt, siger Christian Taxhjelm.

Målet er selvfølgelig, at alle lærer noget og bliver dygtigere. Men mindst ligeså vigtigt er det, at de har det sjovt.

- Jeg har selv spillet tennis, siden jeg var barn og har altid elsket det. Jeg vil rigtig gerne forsøge at give noget af den glæde, jeg altid selv har haft ved spillet, videre til børnene, fortæller han.

Og mon ikke det er lykkedes? Børnene ser i hvert fald ud til at at være overordentligt glade - men nok også lidt trætte efter tre dage med seks timers daglig tennis.

Selvom der kun var seks børn på dette års tennisskole, er det vigtigt for klubben at gennemføre for at kunne tilbyde klubbens juniorspillere nogle anderledes tennisdage - men det er samtidig en god måde at introducere nye børn for spillet. Foto: Mette Mørk.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vi åbner endnu en kalenderlåge: Skolelæreren har altid drømt om at redde hele verden

112

Pludselig gik en mand på kørebanen: I kritisk tilstand efter påkørsel

Annonce