Annonce
Fredericia

Tre lokaler på Kirstinebjergskolen lukkes helt af: Kan ikke bruges til undervisning - eleverne skal i pavilloner

Der er målt skimmelsvamp i tre lokaler på Kirstinebjergskolen afdeling Havepladsvej. Fotoet er ikke fra Kirstinebjergskolen men illustrerer, hvordan skimmelsvamp kan tage sig ud. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Gulvene i tre lokaler skal brydes op, så årsagen til fugt kan findes og fikses.
Annonce

Fredericia: Det bliver en større omgang at få lokalerne på Kirstinebjergskolen afdeling Havepladsvej klar til brug igen.

Som tidligere beskrevet i Fredericia Dagblad er der lavet målinger for skimmelsvamp i fem lokaler, og nu viser det sig, at tre af lokalerne er så hårdt ramt, at de ikke kan bruges til undervisning foreløbigt.

Derfor bliver der sat pavilloner op på skolen, som eleverne kan modtage undervisning i. Det sker fra omkring uge 14. Det skal sikre et ordentligt læringsmiljø for elever og lærer. Pavillonerne bliver placeret på den første del af skolens sportsplads.

To af lokalerne på skolen er efter nærmere målinger for skimmelsvamp fundet egnede til brug, mens de resterende tre har fugt under gulvene, som er skyld i skimmelsvampen. Derfor skal gulvene fjernes, og det betyder, at der går lang tid, før lokalerne igen er klar til brug.

- Gulvene skal brydes op, og så skal vi finde ud af, hvor vandet kommer ind. Der er kælder under skolen, og det er fra dengang, skolen blev bygget i 1946. I virkeligheden er det godt, vi opdager det, så vi kan gøre noget ved det, siger kontorchef ved Fredericia Kommune John Nyborg.

Annonce

Pavilloner står året ud

Han forventer, pavillonerne kommer til at stå 2020 ud.

- Undervejs vil vi løbenede monitorere værdierne i lokalerne, inden vi sætter elever ind i lokalerne igen, fortæller John Nyborg.

I år har Fredericia Kommune afsat én million kroner til at undersøge fysiske behov på Erritsø Fællesskoles afdeling Højmosen, specialskolen Frederiksoddeskolen og Kirstinebjergskolen. Efter der blev fundet skimmelsvamp på Kirstinebjergskolen i januar, blev arbejdet fremskyndet. Lokalerne på skolen blev ramt af omfattende regn- og kloakvand ved det store regnskyl 31. juli 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce