Annonce
Vejle

Tre nye corona-smittede på et døgn: Borgmester forventer at se flere syge i Vejle

- Det her er jo ikke et Aarhus-fænomen eller et Silkeborg-fænomen, siger borgmester Jens Ejner Christensen. Arkivfoto: Morten Pape
Fra torsdag eftermiddag til fredag eftermiddag testede tre vejlensere positivt for Covid-19, viser nyeste tal.
Annonce

Vejle: Pædagogmedhjælperen på Nørremarkens Fritidscenter er ikke den eneste vejlenser, der i løbet af torsdag blev konstateret smittet med coronavirus.

Fra torsdag eftermiddag til fredag eftermiddag testede tre vejlensere positivt for Covid-19. Det fremgår af de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

I skrivende stund - fredag eftermiddag klokken 14 - runder antallet af smittede i Vejle Kommune dermed 101.

Skredet sker efter en stille tid. Den seneste uge opdagede man eksempelvis ingen smittetilfælde lokalt og den seneste måned kun et enkelt.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) mener da også, at kommunen kan have udsigt til flere coronasyge.

Annonce

Spørgsmål om tid

Han kigger på udviklingen nordpå, hvor flere byer den seneste tid har oplevet udbrud og blandt andet indført mundbind i den kollektive trafik.


Det her er jo ikke et Aarhus-fænomen eller et Silkeborg-fænomen, så jeg tror desværre, vi også her i Vejle må indstille os på, at vi kommer til at se flere smittede. Det er bare et spørgsmål om tid.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


- Det her er jo ikke et Aarhus-fænomen eller et Silkeborg-fænomen, så jeg tror desværre, vi også her i Vejle må indstille os på, at vi kommer til at se flere smittede. Det er bare et spørgsmål om tid, mener Jens Ejner Christensen.

Han har derfor bedt det kommunale beredskab på sundhedsområdet om at holde sig klar på opgaven.

- Det er i forvejen helt klar og ved udmærket, hvordan det skal forholde sig til den kommende situation. Derfor har jeg alligevel indskærpet over for medlemmerne, at de skal gøre sig parate og pudse alle planer og procedurer af, fortalte borgmesteren fredag eftermiddag.

Annonce

22.839 er testet

Statens Serum Institut opgør på alle hverdage antallet af danskere, der ude i kommunerne er podet og har fået en positiv test retur.

Det er nu næsten fem måneder siden, at myndighederne første gang offentliggjorde tallene.

Dengang, 27. marts, var 25 i Vejle Kommune testet positiv for Covid-19.

Vejlensere med symptomer bliver i langt de fleste tilfælde testet ved Kolding Sygehus. Her er der som andre steder skruet op for antallet af patienter, som testes ved blandt andet at få stukket en vatpind op i næsen.

Fredag eftermiddag var 22.839 borgere fra Vejle Kommune testet. Kommunen har et indbyggertal på 115.748.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vejle

Vejles margarinekonge kom brat af dage

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce