Annonce
Jelling

Tre overklippede snore indviede fællesskabets træ

Søren Hesselberg Johansen fra Kollerup Børnehus fik æren af at klippe to ud af tre snore, da et nyt blodblommetræ blev indviet mellem børnehuset og skolen i Kollerup. Foto: Anders Kynde
Et lille træ med stor symbolik er plantet ved Kollerup Skole. Onsdag formiddag blev det indviet med tale, sang og den traditionelle snor-overklipning, men denne gang var det ikke bare én snor men tre røde snore, der skulle klippes over.

Kollerup: Rundt om det nyplantede træ står mere end 50 børn fra børnehavealderen til 2. klasse samt deres lærere og pædagoger.

Godt nok syner træet indtil videre ikke af så meget i skolegården, hvor det har fået plads midt mellem Kollerup Skole og Kollerup Børnehus. Især ikke på en grå efterårsdag i slutningen af november.

Men det kommer det til.

- Vi er glade for at kunne indvie vores flotte træ, som helt sikkert vil pryde skolegården, når det bliver forår. Når det har fået godt fat og har vokset sig større, fælder vi det store træ. Det er nemlig ved at være for gammelt og slidt, og så ødelægger det i øvrigt asfalten i skolegården, siger Bente Søndergaard, der er viceskoleleder på Kollerup Skole.

- Så ringer I bare til min bedstefar, og så kommer han gerne og fælder det, lyder det prompte fra en af eleverne.

Både vuggestue, børnehave og skole får gavn af træet, som blandt andet symboliserer fællesskabet mellem børnene i Kollerup Skole og Kollerup Børnehus.

Bente Søndergaard, viceskoleleder på Kollerup Skole

Terkel og Søren klipper snorene

Efter en kort tale fra skolens elevrådsformand, Ronja Damgaard Jensen, der går i 6. klasse, er det tid til at klippe de tre røde snore over.

Denne opgave har Terkel Alfred Andersen og Søren Hesselberg Johansen fra børnehaven fået lov at udføre. Mens Terkel tager sig af den første snor, klipper Søren de to andre snore.

Og dermed er træet officielt indviet.

- Både vuggestue, børnehave og skole får gavn af træet, som blandt andet symboliserer fællesskabet mellem børnene i Kollerup Skole og Kollerup Børnehus. Vi kalder det for Kollerup Børneunivers, fordi vi omfatter både vuggestue, børnehave, skole og SFO. På den måde sikrer vi gode og trygge overgange for børnene, forklarer Bente Søndergaard.

Det er de to bestyrelser fra skolen og børnehuset, som er gået sammen om at samle ind til træet. Et træ, der er et såkaldt blodblommetræ og kan blive fire til seks meter høj.

Kollerup Børneunivers

Kollerup Børneunivers består af folkeskole, SFO, børnehave og vuggestue. Sidstnævnte kom til i efteråret 2018.

I skolen går der 110 elever fra 0. til 6. klasse, mens der er omkring 30 børn i vuggestuen og børnehaven.

Skoleleder på Kollerup Skole er Rikke Klinkby, og i Kollerup Børnehus, som består af børnehave og vuggestue, hedder lederen Connie Meyer-Hansen.

Det lille og nye træ til venstre skal på sigt erstatte det gamle og store træ til højre. Først skal det vokse sig stort nok, hvorefter det gamle træ skal fældes. Foto: Anders Kynde
Børnehavebørnene får også glæde af det nye træ, som kommer til at stå i skolegården på Kollerup Skole. Foto: Anders Kynde
Ronja Damgaard Jensen (til venstre), der er elevrådsformand på Kollerup Skole, holdt en indvielsestale, før snorene til træet blev klippet over. Foto: Anders Kynde
Terkel Alfred Andersen klippede den første snor. Foto: Anders Kynde
"Vi vil plante et træ, som skal vokse sig stort. Helt op hvor himlen bli'r blå," lød det i indvielsessangen. Foto: Anders Kynde
Kollerup Skole har elever fra 0. til 6. klasse. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce