Annonce
Alarm 112

Tre sigtelser ved koranafbrænding på Nørretorv: Politiet måtte tilkalde ekstra mandskab, da den aggressive tone tog til, og luften blev tyk af tilsvininger

En del af demonstrationen var dette store banner, som Patrioterne Går Live hængte op ud mod Dæmningen. Flere gang måtte politiet sikre banneret fra tilskuere, som forsøgte at hive det ned. En enkelt forsøgte også forgæves at sætte ild til det. Foto: Mie Sparre
Luften var tyk af ukvemsord, da den islamkritiske gruppe "Patrioterne Går Live" søndag demonstrerede på Nørretorv. Én demonstrant og to moddemonstranter blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Vejle: Den islamkritiske gruppe "Patrioterne Går Live", der rejser fra by til by og holder antimuslimske demonstrationer, lagde søndag eftermiddag turen forbi Vejle.

Her var Nørretorv arena for megafonråb, koran-afbrænding og mest synligt en stort banner med teksten "Fuck Islam".


Annonce

Det er jo en af vores opgaver at sikre, at den her slags begivenheder foregår i god ro og orden, og derfor ville vi være på den sikre side.

Mikkel Ross, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi


Den hårde tone - både på tekst og verbalt - gjorde på kort tid, at det føg med ukvemsord gennem luften. Og politiet måtte tilkalde ekstra mandskab, da den aggressive tone begyndte at eskalere og flere både demonstrationer og moddemonstranter stødte til.

På skærmydslernes højeste havde 70-100 moddemonstranter samlet sig for at taget til genmæle, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Tre sigtede

Flere gange måtte de fremmødte betjente tale med store bogstaver til begge fraktioner på Nørretorv, der ad flere omgange forsøgte at gøre tilnærmelser over for modparten.

Nogle i en sådan grad, at der blev uddelt bøder for at forstyrre den offentlige orden.

Blandt andet blev en lokal 35-årig kvinde, der ville standse optrinnet, sigtet, da hun forsøgte at få fat i det eksemplar af Koranen, som demonstranterne gik rundt med i snor.

En 44-årig mand fra Præstø blev sigtet, da han optrådte yderst aggressivt og ad flere omgange råbte "lorte-perkere" - selvom politiet bad ham dæmpe sig.

Manden i den røde kasket råbte undervejs anti-muslimske slagord og sætninger, mens en anden deltager i demonstrationen i en snøre trak rundt med en udgave af Koranen med flossede sider og uden ryg. Foto: Mie Sparre

Blandt moddemonstranterne blev 28-årig mand fra Grejs sigtet for gentagne gange at råbe "fucking små ludere" ad demonstranterne.

Flere gange gjorde moddemonstranterne desuden udfald mod "Patrioterne Går Live" ved at forsøge at rive det føromtalte banner ned.

På den baggrund valgte politiet mod demonstrationens afslutning at tilkalde ekstra mandskab.

- Det er jo en af vores opgaver at sikre, at den her slags begivenheder foregår i god ro og orden, og derfor ville vi være på den sikre side, siger vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Demonstrationen sluttede cirka klokken 14.45, hvor demonstranterne pakkede sammen og kørte fra Nørretorv i bil.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce