Annonce
Vejle

Tre stærke kvinder hentes ind fra Egtved, Give og Thyregod: De skal skabe ro i hjemmeplejen i Vejle

En af de tre nye midlertidige ledere er Krista Sørensen fra Plejecenter Kastaniehaven. Hun fik for få uger siden Vejle Kommunes pris som "Årets mentor". Arkivfoto: Mette Mørk
Tilsammen har de mere end 43 års erfaring med ledelse. De tre midlertidige ledere blev præsenteret for medarbejderne i Distrikt Vest 2 før weekenden.
Annonce

Vejle: Det er tre erfarne kvinder, der i den kommende tid skal sætte skik på hjemmeplejens  omstridte Distrikt Vest 2 i Vejle.

Det står klart, efter at de fredag blev præsenteret for de tilbageværende medarbejdere.

Mange af deres kollegaer har siden i sommer sagt op eller er blevet sygemeldt, sådan som avisen har afdækket de seneste uger.

Mandag eftermiddag kunne Vejle Amts Folkeblad så også få oplyst navnene på de nye, midlertidige ledere af distriktet. De afløser sammen den hidtidige ledelse, der ikke længere arbejder i distriktet.

Alle tre kvinder er hentet inden for kommunens egne rækker og har tilsammen minimum 43 års erfaring med ledelse. Det skriver velfærdsdirektør Anne Mette Lund i en mail til avisen. Hun havde ikke i løbet af mandag mulighed for at stille op til interview, da hun sad i møde.

- Vi vurderer, at de har de ledelsesmæssige kompetencer til opgaven. De er gode kommunikatører, (har) gode erfaringer med trivselsarbejdet (og er) tydelige og erfarne, forklarer hun om, hvorfor valget er faldet på dem.

Annonce

Brænder for arbejdsmiljø

Den ene kvinde er Kirsten Jørgensen, der har været distriktsleder i Vejle Kommune siden 2018. Hun er sygeplejeuddannet og uddannet demensfaglig koordinator og har arbejdet med ledelse gennem mere end 20 år. Hun har senest været distriktsleder i Egtved-området.

Den anden nye leder er Marie R. Sørensen. Hun har været centerleder på Plejecenter Sandbjerg i Thyregod siden 2014, er uddannet plejehjemsassistent og har erfaring med undervisning på sosu-skolen. Hun har arbejdet 15 år med ledelse.


Vi har det seneste halve år mistet så mange kompetencer, og dem kan vi ikke bare genskabe, med mindre kvinderne kan trylle.

Anonym, ansat i Distrikt Vest 2


Sidste kvinde i rækken er Krista Sørensen. Hun har været ansat som teamkoordinator på Plejecenter Kastaniehaven i Give siden 2009, er uddannet plejehjemsassistent og har erfaring fra psykiatri, neuropædagogik og mentorfunktion. Hun har arbejdet med ledelse gennem mere end otte år.

For kort tid siden tegnede Vejle Amts Folkeblad et større portræt af 63-årige Krista Sørensen, da hun fik tildelt prisen som "Årets mentor".

- Jeg har altid brændt for arbejdsmiljø og trivsel. Jeg tror på, at man har et stort ansvar som menneske og som virksomhed i at hjælpe dem, der er svagere end en selv, sagde hun om at integrere særligt udsatte borgere på arbejdsmarkedet.

Annonce

Fortrøstningsfuld, men...

De nye ledere blev præsenteret i Distrikt Vest 2 fredag. Det kom på bagkant af en fremlagt plan af at få ro i distriktet og indbefatter en strukturændring af distriktet, der deles op i tre teams med tre ligestillede ledere.

Avisen har efterfølgende talt med et par medarbejdere, der var til stede, da Kirsten Jørgensen, Marie R. Sørensen og Krista Sørensen hilste på sammen med områdeleder Diane Amstrup.

De ser overvejende positivt på, at der endelig sker noget, og er tilfredse med, at de nye ledere kommer med masser af erfaring på pleje-området.

- Vi har stadig store udfordringer foran os. Især på personale- og rekrutteringsfonten. Vi har det seneste halve år mistet så mange kompetencer, og dem kan vi ikke bare genskabe, med mindre kvinderne kan trylle, siger en ansat, der på grund af sin fortsatte ansættelse ønsker at være anonym.

- Samtidig er jeg fortrøstningsfuld. Jeg føler, at der endelig er blevet lyttet til os. Vi har brug for, at der kommer nogle erfarne ledere som dem. Lige nu handler det om det lange og seje træk, tilføjer vedkommende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce