Annonce
Vejle

Tre stærke kvinder hentes ind fra Egtved, Give og Thyregod: De skal skabe ro i hjemmeplejen i Vejle

En af de tre nye midlertidige ledere er Krista Sørensen fra Plejecenter Kastaniehaven. Hun fik for få uger siden Vejle Kommunes pris som "Årets mentor". Arkivfoto: Mette Mørk
Tilsammen har de mere end 43 års erfaring med ledelse. De tre midlertidige ledere blev præsenteret for medarbejderne i Distrikt Vest 2 før weekenden.

Vejle: Det er tre erfarne kvinder, der i den kommende tid skal sætte skik på hjemmeplejens  omstridte Distrikt Vest 2 i Vejle.

Det står klart, efter at de fredag blev præsenteret for de tilbageværende medarbejdere.

Mange af deres kollegaer har siden i sommer sagt op eller er blevet sygemeldt, sådan som avisen har afdækket de seneste uger.

Annonce

Mandag eftermiddag kunne Vejle Amts Folkeblad så også få oplyst navnene på de nye, midlertidige ledere af distriktet. De afløser sammen den hidtidige ledelse, der ikke længere arbejder i distriktet.

Alle tre kvinder er hentet inden for kommunens egne rækker og har tilsammen minimum 43 års erfaring med ledelse. Det skriver velfærdsdirektør Anne Mette Lund i en mail til avisen. Hun havde ikke i løbet af mandag mulighed for at stille op til interview, da hun sad i møde.

- Vi vurderer, at de har de ledelsesmæssige kompetencer til opgaven. De er gode kommunikatører, (har) gode erfaringer med trivselsarbejdet (og er) tydelige og erfarne, forklarer hun om, hvorfor valget er faldet på dem.

Brænder for arbejdsmiljø

Den ene kvinde er Kirsten Jørgensen, der har været distriktsleder i Vejle Kommune siden 2018. Hun er sygeplejeuddannet og uddannet demensfaglig koordinator og har arbejdet med ledelse gennem mere end 20 år. Hun har senest været distriktsleder i Egtved-området.

Den anden nye leder er Marie R. Sørensen. Hun har været centerleder på Plejecenter Sandbjerg i Thyregod siden 2014, er uddannet plejehjemsassistent og har erfaring med undervisning på sosu-skolen. Hun har arbejdet 15 år med ledelse.


Vi har det seneste halve år mistet så mange kompetencer, og dem kan vi ikke bare genskabe, med mindre kvinderne kan trylle.

Anonym, ansat i Distrikt Vest 2


Sidste kvinde i rækken er Krista Sørensen. Hun har været ansat som teamkoordinator på Plejecenter Kastaniehaven i Give siden 2009, er uddannet plejehjemsassistent og har erfaring fra psykiatri, neuropædagogik og mentorfunktion. Hun har arbejdet med ledelse gennem mere end otte år.

For kort tid siden tegnede Vejle Amts Folkeblad et større portræt af 63-årige Krista Sørensen, da hun fik tildelt prisen som "Årets mentor".

- Jeg har altid brændt for arbejdsmiljø og trivsel. Jeg tror på, at man har et stort ansvar som menneske og som virksomhed i at hjælpe dem, der er svagere end en selv, sagde hun om at integrere særligt udsatte borgere på arbejdsmarkedet.

Annonce

Fortrøstningsfuld, men...

De nye ledere blev præsenteret i Distrikt Vest 2 fredag. Det kom på bagkant af en fremlagt plan af at få ro i distriktet og indbefatter en strukturændring af distriktet, der deles op i tre teams med tre ligestillede ledere.

Avisen har efterfølgende talt med et par medarbejdere, der var til stede, da Kirsten Jørgensen, Marie R. Sørensen og Krista Sørensen hilste på sammen med områdeleder Diane Amstrup.

De ser overvejende positivt på, at der endelig sker noget, og er tilfredse med, at de nye ledere kommer med masser af erfaring på pleje-området.

- Vi har stadig store udfordringer foran os. Især på personale- og rekrutteringsfonten. Vi har det seneste halve år mistet så mange kompetencer, og dem kan vi ikke bare genskabe, med mindre kvinderne kan trylle, siger en ansat, der på grund af sin fortsatte ansættelse ønsker at være anonym.

- Samtidig er jeg fortrøstningsfuld. Jeg føler, at der endelig er blevet lyttet til os. Vi har brug for, at der kommer nogle erfarne ledere som dem. Lige nu handler det om det lange og seje træk, tilføjer vedkommende.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce