Annonce
Vejle

Tre tidligere elever krævede erstatning af Skønhedshuset: Nu er der faldet dom

Tre tidligere elever havde lagt sag an mod Skønhedshuset. Nu har Retten i Kolding afgjort, at de ikke har krav på erstatning. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Der er i dag faldet dom i sagen om Skønhedshuset i Vejle og tre tidligere elever. Retten i Kolding bestemmer, at eleverne ikke får nogen godtgørelse efter at have afbrudt uddannelsen på grund af dårligt arbejdsmiljø.

Vejle: Retten i Kolding har truffet afgørelse i sagen mellem Skønhedshuset i Vejle og tre tidligere elever, der havde anlagt sagen.

De krævede - sammen med fagforeningen Krifa - erstatning for de penge, de selv havde betalt for at gå på skolen.

To af eleverne valgte selv at afbryde uddannelsen, fordi de oplevede et dårligt arbejdsmiljø, og fordi de mente, at skolen ikke levede op til den forventede standard. Desuden blev én bortvist, mens hun var sygemeldt - netop på grund af det dårlige psykiske arbejdsmiljø.

Sagen har været af principiel karakter, fordi den skulle være med til at danne præcedens i forhold til, om private uddannelser kan stilles til regnskab, når elever må afbryde deres uddannelse.

Private uddannelser er nemlig ikke omfattet af erhvervsuddannelsesloven, og derfor er eleverne ikke automatisk sikret en godtgørelse.

Men nu er det altså afgjort, at de tre tidligere elever ikke får nogen godtgørelse.

Annonce

Håber på politisk opmærksomhed

Selv om udfaldet ikke blev som eleverne og deres fagforening håbede, glæder man sig i Krifa over, at der er kommet opmærksomhed på problemet.

- Vi må desværre konstatere, at dommen fastslår, at elever på private uddannelser står fuldstændig uden rettigheder, selv om arbejdsmiljøet er så dårligt, at man bliver syg af at være på uddannelsesstedet, lyder det fra Jane Kjær Klausen, der er advokat i Krifa og har ført sagen i Retten i Kolding.

- De tre kvinder har sparet op og satset alt på deres drømmeuddannelse, så det var selvfølgelig ikke med deres gode vilje, at de afbrød den. Derfor burde de have fået godtgørelse. Det er bekymrende, at vi egentlig bare giver private uddannelsesudbydere frit lejde til at behandle deres elever på en måde, som vi har set i denne sag, fortsætter hun.

Jane Kjær Klausen håber, at politikerne vil kigge på lovgivningen, så elever på private uddannelser ikke bliver ladt i stikken, hvis uddannelsen ikke lever op til det, udbyderen lover. Advokaten slår fast, at eleverne burde få nogle af deres penge tilbage i godtgørelse, så de har mulighed for at finde en anden udbyder af deres uddannelse - og dermed komme godt videre.

- Det kunne også være forebyggende og hæve kvaliteten på uddannelserne, siger hun og råder personer, som overvejer en privat uddannelse, til at være opmærksom på, at de ikke kan få godtgørelse, hvis noget går galt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce