Annonce
Billund

Tre ud af fire kandidater rottede sig sammen - og tabte

Ivar Nørlund, Anna Jakobsen og Peter Fredensborg havde rottet sig sammen og anbefalede, at medlemmerne skulle stemme på dem. Stephanie Storbank har været lidt for stor i slaget på Facebook, lød forklaringen. Foto: Jacob Schultz
Stephanie Storbank høster ikke udelukkende ros for hendes færden på de sociale medier af de øvrige kandidater.
Annonce

Billund Kommune: Alle fire kandidater, der tirsdag aften stillede sig til rådighed som Venstres bud på en kommende borgmester, anbefalede naturligvis partiets medlemmer at stemme på netop dem. Bemærkelsesværdigt var det dog, hvordan tre af kandidaterne afsluttede deres præsentation forud for afstemningen. Peter Fredensborg, Anna Jakobsen og Ivar Nørlund anbefalede alle de fremmødte at stemme en af de to øvrige kandidater, hvis det ikke længere var muligt at stemme på dem selv.

Med andre ord: De tre kandidater anbefalede Venstre-medlemmerne at stemme på alle andre end Stephanie Storbank.

Flere tilstedeværende i salen udtrykte tydelig undren over, at tre kandidater på den måde anbefalede hinanden frem for den fjerde.

Peter Fredensborg, hvad gik det lige ud på?

- Vi tre har arbejdet rigtigt meget sammen, og vi er helt enige om, at vi ikke kan undvære hinanden. Vi ved, at vi er utrolig meget på linje.

Er Stephanie Storbank på en anden linje?

- Det kan jeg ikke sige, at hun er. Men jeg synes, at der undervejs i denne valgkamp er blevet brugt nogle ufine tricks, siger Peter Fredensborg og henviser til den måde, Stephanie Storbank har ført valgkamp på især Facebook.

- Jeg synes ikke om, at Stephanie Storbank på Facebook deler et opslag, hvor Henrik Rask skriver, at fordi jeg er mand og over 50, så er jeg en taburetklæber. Det er da fint, at han gerne vil anbefale Stephanie, men han behøver ikke gøre det på min og Ibs bekostning, siger Peter Fredensborg med henvisning til siddende borgmester Ib Kristensen, der i omtalte opslag på det sociale medier får samme beskrivelse som Fredensborg selv: En lettere gråsprængt herre, der klæber til taburetten, til han nærmer sig 70 år.

Annonce

En ny dag i morgen

Stephanie Storbank var ikke forberedt på, at de tre øvrige kandidater ville anbefale hinanden, men hun tog hele episoden med ophøjet ro.

- Der starter en ny dag i morgen, sagde Stephanie Storbank med et stort smil, da hendes sejr var annonceret.

Så du bærer ikke nag?

- Det får jeg ikke noget ud af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Formodet spritbilist blev stoppet

Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce