Annonce
Vejle

Tre Vejle-restauranter med i populær madguide

Michael Munk driver på fornem vis Restaurant MeMu sammen med sin bedre halvdel, Mette. Foto: Michael Svenningsen

Treetop, MeMu og Remouladen får hæder i White Guide Nordic. Aagaard Kro er også med i feltet af 153 danske restauranter, der regnes blandt Nordens bedste.

Vejle: Tre Vejle-restauranter er med i den femte udgave af White Guide Nordic, der netop er udkommet.

Med 153 danske restauranter er det den mest omfattende guide over nordiske restauranter. Og i Vejle har den ambitiøse spiseguide taget MeMu i Vejle midtby, Treetop Restauranten på Munkebjerg og Restaurant Remouladen ved lystbådehavnen med.

Derudover er Aagaard Kro og Ti Trin Ned i Fredericia også med i guiden.

Bedømmelsen er inddelt i tre kategorier: Global Mesterklassen, hvor restauranterne skal have mindst 36 ud af 40 point for maden og mindst 80 ud af 100 point i den samlede vurdering, Mesterklassen, hvor restauranterne skal have henholdsvis 32 og 75 point og Meget God-klassen, hvor restauranterne skal have henholdsvis 28 og 67 point.

Blandt de lokale restauranter topper Michelin-restauranten MeMu listen. Den er repræsenteret i Global Mesterklassen med en delt 13. plads med 36 ud af 40 point for maden og 88 ud af 100 point i den samlede vurdering. I samme klasse er Treetop med - med henholdsvis 32 og 77 point.

Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia er i Mesterklassen med en 35. plads med henholdsvis 34 og 81 point, mens Aagaard Kro er repræsenteret i Meget God-klassen med 28 og 70 Point og Remouladen med 28 og 67 point.

Annonce

Det er selvfølgelig en cadeau at være med i White Guide, men det vildeste ville være Michelin. Og det går vi 100 procent efter.

Nicolaj Christiansen, køkkenchef, Treetop
White Guide kan både findes på nettet og som trykt bog. Foto: whiteguide.dk

Unge kokketalenter

Treetop er kendt for sine unge kokketalenter. Restauranten poppede for alvor op på gourmeternes landkort, da den kun 21-årige Rasmus Munk fra 2013 og et par år frem tryllede bag gryderne på Munkebjerg. Herefter overtog Bryan Francisco, 24 år, som i "White Guide 2016/17" vandt prisen som årets unge kokketalent.

I år var den nye køkkenchef, 24-årige Nicolaj Christiansen, så nomineret i selv samme kategori.

- Det er selvfølgelig en cadeau at være med i White Guide, men det vildeste ville være Michelin. Og det går vi 100 procent efter, siger Nicolaj Christiansen.

Selvom det måske ikke er alle, der kender til White Guide, så er det absolut positivt at være med på listen, mener Jesper Jensen, der sammen med sin kone ejer og driver Aagaard Kro.

- De fleste lokale ved godt, hvem vi er, og hvad vi står for. Men der svinger jo nok også nogle udefrakommende forbi, hvis de er i området, fordi vi står på listen, siger Jesper Jensen.

Michelin-guiden er den, som mange restauranter stræber efter at blive nævnt i. Allerhelst akkompagneret med en stjerne eller topkarakteren tre. Men det er ikke tilfældet for Aagaard Kro.

- Hos os får man ikke kun nips i form af skum og dutter. Der er noget substans i det, vi laver. Vi står for gastronomi på højt plan, og vi har et af landets største vinkort. Vi kører derfor også et højt professionelt- og kvalitetsniveau. Men vi er ikke nogen Michelin-restaurant, og det har vi heller ingen intentioner om at blive, siger Jesper Jensen.

Det er Michael Munk,, der tryller i Memus køkken. Hans præstationer har nu givet restauranten en plads i kategorien Global Mesterklasse i madguiden White Guide. Foto: Mette Mørk

Uafhængig guide

Med White Guide Nordic i hånden er det nemt at vælge spændende kulinariske oplevelser på den næste rejse, uanset hvad man er til.

- For hver restaurant er der en informativ anmeldelse, baseret på nylige besøg af vores anmeldere, med en vurdering, baseret på mad, service, drikkevarer og stemning - og selvfølgelig al den praktiske information, som man skal bruge for at komme dertil, siger Niels Steenstrup fra White Guide Nordic.

Holdet af knap 100 anmeldere besøger, bedømmer og genbedømmer jævnligt restauranter. Bord bliver altid bestilt i falsk navn, og White Guide betaler altid regningen. Dermed er White Guide velinformeret og uafhængig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce