Annonce
Fredericia

Tre vigtige Venstre-pointer i budgettet: Og en tanke til de ansatte

De to borgerlige repræsentanter - løsgænger Karsten Byrgesen ( i midten) og Venstres Peder Tind (til højre) var tilfredse efter budgetlægningen. Til venstre ses borgmester Jacob Bjerregaad (S) under pressemødet i Meldahls Rådhus. Foto: Klaus Madsen
Venstre fik vigtige områder løftet i budgettet - blandt andet løftes misbrugsområdet. Løsgænger Karsten Byrgesen sendte en tanke til medarbejdere, der ikke kan fortsætte i deres nuværende job.
Annonce

Fredericia: Gruppeformand Peder Tind fra Venstre var en tilfreds mand, da budgettet for 2020 fredag kom på plads.

Da Fredericia Dagblad bad ham fremhæve tre konkrete tiltag, nævnte han fritidsområdet, erhvervslivet og misbrugsområdet. Fritidsområdet styrkes med 1,35 millioner kroner fra 2020 og skilles ud som et særligt område.

- Venstre har haft fokus på at få styrket fritidsområdet. Hele fritidsområdet får en særskilt organisation, som bliver adskilt fra skolen. Det er enormt godt. Der er lagt op til, at vi skal styrke det forebyggende arbejde blandt vores unge mennesker. For seks syv år siden lukkede man Club 7000 (byens fritidsklubber og byggelegepladser, red.) og lagde det ind under skoledelen. Jeg tror det er rigtigt, man har et særskilt fokus på fritidsområdet. Det har været vigtigt for Venstre, siger Peder Tind.

Også erhvervslivet får en tommelfinger op fra Peder Tind i forbindelse med budgettet. Byrådet har forpligtet sig på at udarbejde en ny samarbejdsaftale mellem kommune, fagforeninger og erhvervsliv. Dækningsafgiften reduceres med 0,2 promille, og samtidig har Venstre talt for investeringer i infrastrukturen i DanmarkC. Der er afsat seks millioner i 2020 og 30 millioner i 2021.

- Der er gang i butikken i Fredericia, og der sker rigtigt meget i DanmarkC. Der har været et efterslæb, og det var vigtigt for Venstre at prioritere det, siger Peder Tind.

Det tredje punkt er misbrugsområdet, hvor man med 3,6 millioner kroner kan fortsætte det nuværende niveau, hvor puljemidler løb ud. Desuden bruges 1,4 millioner kroner ekstra til forebyggende og rådgivende arbejde.

Løsgænger Karsten Byrgesen mener, at politikerne har luget de værste spareforslag ud. Men han sendte fredag en tanke til de medarbejdere, der nu alligevel rammes af omlægninger.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på de borgere, særligt hos kommunen, som har frygtet, at tiltagene skulle gå ud over dem. Nogle vil modtage en opringning om den arbejdsplads, som de er glade for, og som de har bidraget loyalt og pligtopfyldende til. De vil få at vide, at den ikke eksisterer mere for dem. I momentet kan det være svært at forstå, men det er vilkårene på arbejdsmarkedet. Og vores opgave som politikere er at tage de populære, men også de upopulære beslutninger, sagde Karsten Byrgesen.

Da budgettet blev fremlagt fredag, var der endnu ikke en konkret angivelse af antallet af nedlagte stillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce