Annonce
forside

Tredje brand i pølsevogn: Ejer vil udlodde dusør

For blot et par uger siden viste Jane "Bedste" Pedersen avisen skaderne i den pølsevogn, der var ved at blive renoveret efter de første to påsatte brande. Nu har en gerningsmand igen forsøgt at sætte ild til vognen ved Møllevangen på Søndermarken. Arkivfoto: Yilmaz Polat

For tredje gang inden for halvanden måned er der sat ild i Byens Pølsevogn på Koldingvej. Nu vil ejer udlodde dusør, for han vil nødig tabe kampen til en brandstifter.

Vejle: For tredje gang inden for godt halvanden måned har en ukendt brandstifter sat ild til Byens Pølsevogn på Koldingvej i Vejle.

Det er kun få dage siden, at pølsevognen genåbnede efter en månedlang renovering oven på de seneste brande, og mandag morgen måtte vognens ejer, David Allermand, igen konstatere, at en ukendt gerningsmand havde forsøgt at antænde den lille bygning ved Møllevangens røde boligblokke.

- Nogen har forsøgt at sætte ild på bagsiden af pølsevognen, hvor plader til cirka 5000 kroner er ødelagt. Men ilden har ikke bredt sig, og vognen åbner som planlagt mandag, fortæller David Allermand mandag formiddag.

Han er dybt frustreret over de gentagne ildpåsættelser og er stort set klar til at selv at tage aktion, da politiet endnu ikke har pågrebet en gerningsmand.

- Jeg vil undersøge, om jeg må udstede en dusør til den, der kan komme med oplysninger, så gerningsmanden kan blive anholdt. Hvis jeg må, bliver det en dusør på 5000 kroner, for det er så synd for Jane (Pedersen, forpagter, red.) at det her bliver ved, siger David Allermand.

Annonce

Havde det ikke været for Jane, havde jeg valgt at lukke pølsevognen. Men det her er hendes levebrød. Det er det, jeg har det sværest med.

David Allermand, ejer af Byens Pølsevogn

Synd for Jane

Han tvivler på, at hans forsikringsselskab vil blive ved med at forsikre vognen på grund af de gentagne episoder. Og han har mest af alt lyst til at lukke vognen på Søndermarken. I forvejen ejer han syv andre pølsevogne i blandt andet Juelsminde, Give og Horsens.

- Jeg dør ikke af det, hvis jeg må undvære husleje på vognen i Vejle. Men det er Janes levebrød, og jeg ved, at det her tager hårdt på hende. Jeg har heller ikke lyst til, at en person, som sætter ild på ting, får lov at vinde og skal bestemme, at jeg lukker en pølsevogn. Hvad bliver det næste, han finder på? spørger indehaveren.

Kameraer, der optager færden rundt om den hvide bygning på parkeringspladsen, må han ikke sætte op, da det er på offentligt areal.

Han ved ikke, hvad motivet bag ildspåsættelserne kan være, mens Jane Pedersen derimod mistænker én bestemt person.

- I den vogn, vi har i Give, var der også brand for cirka et år siden. Dengang viste det sig, at det var nogle unge, der gik og kedede sig. Den person, Jane mistænker her, er en person, der er kommet ud på et sidespor, siger ejeren.

Søger aktindsigt

Han ved ikke, om politiet også mistænker og har afhørt den pågældende person, og i det hele taget er han frustreret over, at politiet holder kortene helt tæt til uniformen.

- Jeg kan ikke klage over politiet, for jeg ved ikke, om de bruger tid på det eller bare har kastet sagen over i en bunke. Det eneste, vi får at vide, er, at de ikke kan udtale sig om noget. Det kan der være en god grund til, men jeg kunne godt tænke mig lidt mere åbenhed. For det er frustrerende ikke at vide noget, siger David Allermand, der har ejet vognen i tre år.

En periode, hvor vognen også har været ramt af hærværk.

Ejeren tager nu kontakt til en advokat, for han overvejer at søge aktindsigt i politiets håndtering af de tre anmeldelser om brandstiftelse.

- Jeg tror, det eneste, der virker i en sag som denne, er, hvis vi får nogle politibiler til at køre forbi heroppe med jævne mellemrum, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce