Annonce
Billund

Tredoblet støtte til fritidslivet: - Vi har fået alt, vi har bedt om

Foreningerne i Billund Kommune har mistet omkring 1300 medlemmer. I Billund er 100 medlemmer forsvundet fra gymnastikafdelingen. Her er det faneindmarch i Sdr. Omme for nogle år siden. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen
Politikerne er klar med en hjælpende hånd til nødlidende foreninger. 500.000 kroner er blevet til 1,5 millioner kroner, da corona betyder, at mange penge ikke er blevet brugt det forgangne år.

Billund Kommune: Mads Bay, formand for Billund Idrætsforenings cirka 2000 medlemmer, får formentlig en god weekend.

Politikerne i unge- og kulturudvalget har netop besluttet at imødekomme ønsker fra idræts-og kulturlivet, som det seneste år er blevet mere og mere nødlidende på grund af corona og medlemsfald. Politikerne sender 1,5 millioner i de frivilliges retning. Der er blandt andet 100 procents lokalestøtte samt penge til at hverve nye medlemmer.

- Vi har fået alt, vi har bedt om. Det er fedt. Jeg er glad. Og jeg vil gerne rose politikerne for at lytte, når de nu har gjort sig den ulejlighed at spørge os, siger Mads Bay, der som formand for den store idrætsforening i Billund er en af de foreninger, der er blevet spurgt.

Annonce

Flere er blevet spurgt

Flere andre foreninger har givet deres besyv med om, hvordan Billud Komme bedst kan hjælpe foreningerne. De er presset af coronaaflysninger og fald i medlemstal. Også halnetværket af hal- og centerledere samt kultur- og fritidsrådet er blevet hørt, og det er samstemmende anbefalinger, der kommer fra de tre, som politikerne nu har valgt at følge.


Foreningerne skal bare i gang igen hurtigst muligt.

Stephanie Storbank (V)


Politikerne have oprindeligt sat en halv million kroner af til hjælpen, men da der er  mange midler, der ikke er blevet brugt, er dette beløb blevet tredoblet. Derfor er der nu 1,5 millioner kroner på vej i foreningernes retning.

Annonce

Kommunen betaler huslejen

Her og nu overtager kommunen alle huslejer, som foreningerne måtte have, det vil sige, at der fra nu og til sommer er et 100 procents lokaletilskud mod normalt 85 procent. I foråret skulle foreninger stadig selv betale de 15 procent af huslejen, men det slipper de altså for nu.

- Vi håber, at det er et incitament til at sætte ekstra ting i gang, så snart de kan få lov for corona, siger Stephanie Storbank (V), formand for unge- og kulturudvalget.

Annonce

Skaf medlemmer

Politikerne er også klar med støtte til tiltag, der kan få flere til at melde sig ind i foreningerne igen. Det drejer sig blandt andet om en kampagne, en fælles foreningsdag og ekstra støtte til sommerferieaktiviteter.

Medlemstilbagegangen betyder lige nu, at mange foreninger mangler frivillige. Derfor er der også en pulje til at uddanne de frivillige for. Håbet er, at det vil kunne tiltrække nye frivillige.

- Vi havde en rigtig god snak i udvalget, og alle er enige om, at vi vil gøre noget, og at det skal være så nemt som overhovedet muligt for foreningerne. De skal bare i gang igen hurtigst muligt, siger Stephanie Storbank.

Mads Bay, formand for Billund Idrætsforening, glæder sig over, at politikerne har lyttet. Arkivfoto: Joan Karlsen
Annonce

Fællesskabet

I Billund Idrætsforening tror formanden på, at det er muligt at få de tabte medlemmer tilbage.

- Man kan godt gå en flok ud og spille fodbold på en bane, men i foreningerne kan vi tilbyde et fællesskab, og det fællesskab satser vi på, at folk gerne vil være en del af igen, siger Mads Bay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Lokalpolitik er for amatører!

Sport

OL-billetter på spil i Vejle

Annonce