Annonce
Fredericia

Trefor-selskaber skærper forsyningssikkerheden for udsatte områder

Trefor Elnet sørger for, at strømforsyningen er på plads på bl.a. Kolding Sygehus. Foto: Trefor Infrastruktur
El, vand og varme skal være på plads til sygehuse og andre funktioner, som skal fungere under en corona-tid. Arbejdet er sat i gang fra Trefors infrastrukturselskaber.
Annonce

Trekantområdet: På hospitalerne forbereder det danske sundhedsvæsen sig på et større antal patienter. Daginstitutioner har etableret døgnåben nødpasning, og der er ekstra mange webinarer, Skype-konferencer og digitale forsamlinger. På grund af corona-krisen er der med andre ord øget behov for kritisk forsyning som el, vand og varme.

Det kan mærkes hos forsyningsvirksomheden Trefor Infrastruktur, der står for forsyningen i Trekantområdet, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at identificere steder i forsyningsnettet, hvor vi kan forvente ekstra pres den kommende tid. Det er åbenlyst, at hospitaler, skoler og beredskab spiller en særlig rolle og derfor har unormal aktivitet. Det er vi i fuld gang med at håndtere, siger direktør for Trefor Infrastruktur, Charles Nielsen.

Selskabet er imidlertid klar over, at der kan være områder, man overser. Derfor opfordrer Charles Nielsen til, at virksomheder eller andre med et ekstraordinært stor behov for forsyning giver besked.

- Vi er gået igang med at omlægge el-nettet for at styrke sikkerheden omkring sygehusene. Helt konkret betyder det, at vi laver inddelinger i nettet lige omkring sygehusene, så elektriciteten ikke skal igennem lange strækninger. Det styrker forsyningen.

Per Sørensen - elforsyningschef i Trefor el-net.

Annonce

Fokus på sygehusene

Særligt sygehusene skal sikres el, vand og varme i den kommende tid.

- Vi er gået i gang med at omlægge el-nettet for at styrke sikkerheden omkring sygehusene. Helt konkret betyder det, at vi laver inddelinger i nettet lige omkring sygehusene, så elektriciteten ikke skal igennem lange strækninger. Det styrker forsyningen, oplyser Per Sørensen, der er elforsyningschef i Trefor el-net.

Han understreger, at det ikke normalt er et problem med de færre inddelinger, men at situationen kræver, at forsyningssikkerheden er på et meget højt niveau samtidig med, at der er et forventet højere forbrug på sygehusene.

Også hos Trefor Vand er der fokus på den alvorlige situation. Selskabet driver 10 vandværker, og er dermed et af Danmarks større vandselskaber. Allerede i dag er selskabet igang med at udbygge forsyningssikkerheden for Vejle Sygehus, og det arbejde fortsætter naturligvis, lyder det fra forsyningschef, Lars Skjerning.

Han stiller også gerne ressourcer til rådighed for dem, der måtte have behov:

- Hvis der er behov for en håndsrækning, så vil vi gerne hjælpe. Det kan være vandværker, der drives af få medarbejdere, hvor en sygemelding skaber problemer eller helt praktisk, hvis der opstår problemer med at skaffe de komponenter, der skal bruges for at drive værket, siger han.

Det kan især være nogle af Danmark 2500 mindre vandværker, der kan have det behov.

Samme tilbud sender Trefor Varme videre til mindre fjernvarmeværker, hvor sygemeldinger kan give udfordringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce