Annonce
112

Skovejer mistede greb om bål - TrekantBrand gik på jagt efter brand

Vandvognen holdt i venteposition for enden af den asfalterede del af Skullebjergvej. Herfra går det på smalle skovveje ind mellem marker og skov. Anmelderen måtte sendes frem til tankvognen for at guide den til brandstedet inde midt i skoven. Foto: Nana Hanghøj
Annonce

Østerby: TrekantBrand i Fredericia blev ved 17-tiden tirsdag alarmeret til naturbrand i området omkring Skullebjergvej i Østerby. Det var en skovejer, som havde lavet et bål af skovhugst inde midt i skovområdet, men så sig nødsaget til at slå alarm, for at få hjælp til at styre ilden.

Skovejeren havde haft ilden under kontrol, men pludselig bredte det sig, og han frygtede, at ilden ville brede sig til skovbæltet.

- Han havde en greb til at styre ilden med, men det var nok lige optimistisk nok. Han havde ikke udstyr til at lave et brandbælte eller andet, og så er det risikabelt, siger indsatsleder Johnny Rasmussen, som overlod til politiet, som kom til stedet at vurdere, hvorvidt der er tale om en episode, der kan udløse en bøde.

Annonce

Uvejsomt område

Området mellem Skullebjergvej og skoven er svært tilgængeligt, og er et virvar af småveje. Johnny Rasmussen fandt med møje frem til stedet, men valgte at sende anmelderen afsted mod Skullebjergvej for at kunne guide tankvognen til stedet.

- Det var midt inde i skoven, og det var nærmest umuligt at finde frem til stedet, siger Johnny Rasmussen.

Der var alarmeret både autosprøjte, sprøjte og tankvogn ud til branden.

- Men jeg sendte sprøjterne hjem, og fik bare tankvognen frem. Den tømte vi ud over brandstedet, og så har anmelderen fået besked på at blive på stedet og holde øje med, at der ikke skete mere, siger Johnny Rasmussen.

(Opdateret kl. 18.50)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce