Annonce
Billund

TrekantBrands nye serviceniveau er godt nyt for Billund

I Billund Kommune er der glæde over TrekantBrands nye udspil til et kommende serviceniveau. Forslaget blev godkendt uden anmærkninger, da byrådet tirsdag behandlede sagen. Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Billund Kommune havde ingen problemer med at godkende det nye oplæg til et fremtidigt serviceniveau for TrekantBrand. Forslaget bliver betegnet som langt bedre for Billund Kommune end det oprindelige.

Billund Kommune: Nogle gange kan det betale sig at vente. Det er holdningen i Billund Kommune oven på vedtagelsen af den nye plan for fremtidens TrekantBrand.

For to år siden blev TrekantBrands forslag til en fremtidig dimensionering forkastet, og arbejdet måtte derfor begynde helt forfra. Et nyt forslag, som nu er godkendt af Billund Kommune, indebærer, at hverken i Grindsted eller Billund vil stationerne miste køretøjer eller medarbejdere, og at den stigevogn, som var udset til at skulle flyttes fra Grindsted, forbliver.

- Der vil stadig komme udfordringer. Sådan vil det være, når seks kommuner arbejder sammen. Men det må vi tage, som det kommer, sagde borgmester Ib Kristensen (V) i forbindelse med, at et enigt byråd nikkede ja til planen.

Annonce

TrekantBrand

TrekantBrand er et samarbejde mellem de seks kommuner i Trekantområdet; Billund, Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart og Vejen.

I efteråret 2016 offentliggjorde TrekantBrand et forslag til et fremtidigt serviceniveau. Det var en plan, som gav så meget kritik, at den blev skrottet, og arbejdet i stedet begyndte helt forfra.

Alle seks kommuner skal godkende planen, før den kan blive ført ud i livet.

Langt bedre for Billund Kommune

At planen er langt bedre for Billund Kommune end det oprindelige udkast, er der bred enighed om.

- Det er et helt andet udgangspunkt, end da vi første gang havde sagen oppe, og det er meget positivt. Det var godt, at man havde tålmodighed til at sende sagen tilbage, så det kunne blive gjort ordentligt, sagde Kris Jensen Skriver (S).

Den stigevogn, som nu ser ud til at forblive i Grindsted, bliver ganske vist gjort til et områdekøretøj. Det betyder, at den formentlig vil komme til at skulle dække et større geografisk område, end det er tilfældet i dag. Men i forhold til helt at miste den, er det billigt sluppet.

Opfylder kravene

Derfor havde ingen af byrådets medlemmer problemer med at godkende forslaget.

- Det opfylder vores krav om at bevare det serviceniveau, vi har i dag. Det er nødvendigt for at skabe tryghed for vores borgere, sagde Allan Munk Nielsen (K).

Også blandt de medarbejdere, som skal arbejde med de nye retningslinjer, er der positiv respons til den nye plan.

- Vi er positive over for den ny dimensioneringsplan, og vi er glade for, at byrådet har stemt for den, siger tillidsmand Gunnar Melchiorsen på vegne af medarbejderne på Falck-stationen i Grindsted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

Annonce