Annonce
Læserbrev

Trepartsaftalen. Brug den kære arbejdsgivere

Læserbrev: Den indgåede trepartsaftale er fornuftig for alle parter både nu og når Danmark skal tilbage på fode. Men det er vigtigt, at virksomhederne gør brug af den. Både for medarbejderen som ikke skal på dagpenge og for virksomheden der beholder medarbejderen.

I krisetider udviser danskerne samfundssind. Det er én af de ting, jeg har lært af de sidste tre uger. Vi rykker sammen i bussen ved at holde afstand, og vi finder de løsninger, der kan afhjælpe problemerne. Og ikke mindst, så gør vi det sammen i bred enighed, selvom alle parter ved, at nogle elementer i aftalerne gør ondt. Trepartsaftalen er jo en aftale imellem de rigtige fagforeninger i Fagbevægelsens Hovedorganisation som 3F, FOA, HK og Metal m.fl., arbejdsgiverne og staten.

Den indgåede trepartsaftale, der giver virksomheder mulighed for en statslig lønkompensation på hele 90 pct. for timelønnede og 75 pct. for funktionærer op til 30.000 kr., er for mig at se et super godt eksempel på, at de bedste løsninger vokser ud af fællesskabet. Det er en aftale, der kommer alle til gode.

Fra mit perspektiv er jeg glad for, at aftalen sikrer, at helt almindelige lønmodtagere også har et arbejde, når Danmark igen åbner op og ikke skal på dagpenge. Det er med til at skabe tryghed i de danske hjem.

Samtidig sikrer aftalen, at genåbningen bliver mindre kompliceret, og det er noget, der gavner hele samfundet. Færre skal på dagpenge og derved gå væsentligt ned i indkomst, ligesom at virksomhederne hurtigere kan komme op i gear igen, hvis de slipper for at skulle ud og ansatte en række nye medarbejdere.

Derfor er det lidt et skår i mit øje, at nogle har valgt at undlade at gøre brug af muligheden for lønkompensation. Argumentet er, at det stadig er for dyrt.

Jeg anerkender fuldt og fast, at krisen er rigtig dyr for rigtig mange. Ingen tvivl om det. Men det bliver ekstra dyrt for virksomhederne, hvis de skal bruge mange måneder på at ansætte og oplære nye medarbejdere, inden de kommer op i gear igen med produktionen. Ved at gøre brug af lønkompensationen er de medarbejdere, der kender virksomheden ud og ind, klar fra dag ét efter krisen.

Hvis man hjemsender eller fyrer sine medarbejdere, er der ingen garanti for, at de vender tilbage, når tingene normaliseres. For det er jo klart, at bliver man ledig, vil man jo bare gerne have et arbejde hurtigst muligt og komme i gang igen. Vi hjælper også gerne medlemmer videre med vores Jobformidling.

Så min opfordring til virksomhederne er ganske klar: Gør nu brug af den aftale, der er indgået. Det vil gavne alle, både virksomheder, lønmodtagere og Danmark som samfund.

Martin Jensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter strid om Posthusgrunden: Kim Hesel melder sig ud af Det konservative Folkeparti

Annonce