Annonce
112

Tricktyv sagde, han var fra sikkerhedsfirma: Ældre kvinde fik tømt sin konto for mange penge

Sydøstjyllands Politi sætter alt ind på at opklare et groft tricktyveri mod en ældre kvinde i Billund. Foto: Timo Battefeld
Ældre kvinde i Billund fik mandag aften lænset sin konto for mange penge. Politiet advarer om, at man aldrig skal udlevere hævekort og andre personlige oplysninger.
Annonce

Billund: En 78-årig kvinde på Markskellet i Billund blev mandag aften udsat for et avanceret og groft tilfælde af tricktyveri.

Hun blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra et sikkerhedsfirma, og sagde, at udenlandske tyve var i færd med at lænse hendes konto. Manden fra "sikkerhedsfirmaet" tilbød at sende en medarbejder, som ville hjælpe kvinden med at få tyveriet stoppet. Det tilbud tog hun imod.

Kort efter ringede det på døren, og udenfor stod en mand fra ”sikkerhedsfirmaet”. Han bad kvinden om at udlevere telefon, hævekort og NemId, og så skulle han nok sørge for at få kontoen spærret.

I stedet er der dog sket det, at kvindens konto er lænset for et stort beløb. Hvor stort vil vicepolitiinspektør Mikkel Ross, Sydøstjyllands Politi, ikke oplyse, men siger, at der er tale om "mange penge".

Annonce

Intet signalement

Da kvinden er dårligt seende, har hun ikke kunnet give et signalement af manden udover, at han talte dansk. Politiet ser med stor alvor på sagen og vil onsdag tage på besøg hos kvinden for at se, om man kan få flere oplysninger om tricktyven.

- Ældre mennesker har ofte tillid til myndighedspersoner. Jeg har aldrig hørt om noget lignende og synes, det er virkeligt groft. Derfor vil vi sætte ressourcer ind på at få det her opklaret, siger Mikkel Ross.

Annonce

Udlever aldrig NemId og kort

Han understreger, at man aldrig skal udlevere sine personlige oplysninger.

- Politiet beder aldrig folk om at udlevere deres NemId eller deres hævekort. Der kommer heller aldrig nogen fra ens bank ud til en. Så er man ude for sådan noget, skal man være meget skeptisk og straks ringe til sin bank, siger Mikkel Ross.

Politiet hører gerne fra folk, der har været ude for tricktyveri, der ligner det i Billund.

- Vi vil også gerne høre fra folk, der eventuelt får sådan en tricktyv skræmt væk, og ikke har fået stjålet noget, siger Mikkel Ross.

Politiet kan som altid kontaktes på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce