Annonce
forside

Tricktyve franarrede ældre kvinde et større beløb

Politiet opfordrer både butikker og handlende til at være opmærksomme overfor evt. tricktyve. Arkivfoto

Tricktyve var tirsdag formiddag i gang i Billund. En kvinde blev franarret et større beløb, mens et andet tricktyveri blev afværget af en opmærksom borger.

Billund: Både ABC Lavpris og Rema 1000 i Billund havde tirsdag formiddag besøg af tricktyve, og det får nu politiet til at opfordre både butikker og handlende til at være opmærksomme.

Mest alvorligt var det ved ABC mellem klokken 11 og 11.10, da en 73-årig kvinde fra Randbøl var ude at handle. Da hun stod og skulle betale, blev hun kontaktet af en mand i køen. Han mente, at det var hendes 50'er, han lige havde samlet op fra gulvet, og at den var faldet ud af hendes pung. Det mente kvinden nu ikke, men da han insisterede, tog hun til sidst pengesedlen og puttede den i sin pung.

Ude på parkeringspladsen kontaktede manden hende så igen og sagde, at det med 50' eren var en fejl. Hun gav ham den derfor tilbage og opdagede kort efter, at hendes hævekort var væk og et større beløb hævet på det.

Politiet ser med alvor på sagen og har følgende signalement af manden og hans kvindelige ledager: Han er 30-35 år, kraftig af kropsbygning, mørk i huden med sort kort hår. Han havde sort tøj på og talte gebrokkent engelsk. Kvinden er samme alder, spinkel, mørk i huden og med langt, sort hår, der var sat op i en knold. Også hun havde sort tøj på og talte gebrokkent engelsk.

Annonce

Skrub af med dig

Ved Rema 1000 lykkedes det lidt senere, klokken 11.35, at afværge et tricktyveri. En 60-årig kvinde fra Billund, som har anmeldt sagen til politiet, lagde mærke til en mand, som virkede meget interesseret i en ældre kvinde, der var i færd med at handle. Anmelderen så manden standse kvinden og så den ældre kvinde tage sin pung frem. Det fik den 60-årige anmelder til at råbe op.

- Skrub af, brølede hun, og det fik manden til at tage benene på nakken.

Han beskrives som 35-45 år, almindelig til kraftig af kropsbygning og iført en sort tophue. Af særlige kendetegn lagde anmelderen mærke til, at han havde skæve tænder og manglede nogle.

Politi: Vær opmærksom

Vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt opfordrer både butikspersonale og handlende til at være opmærksomme.

- Man skal altid dække sin pinkode med hånden, når man betaler. Og hvis butikkerne ikke har en diskretionslinje ved kasse, vil jeg opfordre dem til at få det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce