Annonce
Fredericia

Tristan troede ikke, at han kunne: Nu er han i gang med en uddannelse

Tristan Jensen fra Fredericia troede ikke selv, at han kunne tage en uddannelse. Men nu er han i gang. Foto: FGU
Det kan virke helt uoverskueligt at kaste sig ud i en ungdomsuddannelse. Men med den rette hjælp kan det lade sig gøre, fortæller ung fredericianer.

Fredericia: - Jeg ville helst gemme mig i et hjørne. Min autisme gør, at jeg ikke kan lide forandringer, og jeg har svært ved at snakke med fremmede. Jeg kunne være meget usikker og føle mig skidt tilpas, siger Tristan Jensen.

Den unge fredericianer er for nylig gået i gang med en uddannelse - noget, der ikke lå lige for, da han trådte indenfor hos FGU Trekanten. Den forberedende grunduddannelse hjælper unge i 15-25 års alderen med at blive klar til at tage skridt i retning af uddannelse eller beskæftigelse.

Tristan havde brug for hjælp. Og det var svært at tro på succes. Han har diagnosen autisme og har gået på specialskole det meste af sin skoletid. Efter 10. klasse startede han på FGU Trekanten i Fredericia. Dengang havde han svært ved at stå på egne ben og åbne sig for andre.

Annonce

Men det gik hurtigt fremad, og efter sommerferien startede han på uddannelsen som bearbejdningssmed på EUC Lillebælt.

- Jeg har udviklet mig sindssygt meget socialt. Nu kan jeg snakke med mange forskellige folk. Min underviser har været utrolig hjælpsom, og han har lært mig, at det er okay at have det svært, siger Tristan.

Vejen banes

Selv om Tristan er startet på en erhvervsuddannelse, har han ikke lagt FGU helt på hylden endnu. Han er nemlig blevet FGU-lærling på metalværkstedet på FGU Trekanten som en del af uddannelsen som bearbejdningssmed.

Kravene for en FGU-lærling er de samme som for en ordinær lærling. Men på FGU kan Tristan være i trygge rammer med en større nærhed, som han bedre kan vokse og trives i.

Det er utrolig fedt, og jeg er da også lidt stolt.

Tristan Jensen

- Det er utrolig fedt, og jeg er da også lidt stolt. Jeg kender stedet og menneskerne her, og på den måde er det muligt for mig at komme videre i uddannelse, siger han  en pressemeddelelse fra FGU Trekanten.

FGU Trekanten har skoler i Fredericia, Vejle, Middelfart og Billund kommuner. Uddannelsen blev etableret i 2019. I sin første opgørelse over effekten, kan FGU remse 240 unge op, som er blevet sendt videre til uddannelse eller beskæftigelse.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Erhverv

Hoteller og restauranter rammes af julefrokost-aflysninger: - Det ser slemt ud i øjeblikket

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce