Annonce
Trekantområdet

Trivsel: Fjelsted Harndrup Børneunivers er højdespringer

Fjelsted Harndrup Børneunivers imponerer, når det gælder høj trivsel. Her scorer institutionen 100 procent på tilfredse børn. Pressefoto

Det går godt med både trivsel og karakterer på Middelfart Kommunes folkeskoler. Især Fjelsted Harndrup Børneunivers imponerer.

Middelfart: Glade børn lærer bedst. Sådan kunne en let omskrivning af et kendt ordsprog beskrive, hvordan det går på Middelfart Kommunes folkeskoler. Kvalitetsrapporten 2016/2017 viser nemlig, at der fortsat er høj trivsel, samtidig med at karaktergennemsnittet er stigende. Og særligt et sted i kommunen har man rykket sig. I Fjelsted Harndrup Børneunivers har alle elever således tilkendegivet, at de trives godt på skolen, og hvis man spørger skoleleder Else Hansen er der flere årsager til det flotte resultat. Ikke mindst, at man aktivt tænker på trivsel i hverdagen gør en forskel.

- Vi har fokus på trivsel hver eneste dag, og vi ser det enkelte det barn. Jeg tror, at det gør en rigtig stor forskel, at man føler sig set, og det gør, at vi kan handle hurtigt, når der er brug for det. Derudover arbejder vi også meget for at dyrke fællesskabet og for at alle skal have en ven, udtaler hun i pressemeddelelsen, hvortil skoleudvalgsformand Jens Backer Mogensen (S) tilføjer:

- Det daglige fokus på trivsel på de enkelte skoler er helt afgørende. Eksempelvis har Fjelsted Harndrup Børneunivers haft stort fokus på trivslen og det afspejler sig i trivselsmålingen, hvor tallet er steget op til 100 procent i 2015/2016 og 2016/2017.

Rigtig lærere i linjefag

Den nye kvalitetsrapport på skoleområdet i Middelfart Kommune dokumenterer, at det er 94,5 procent af eleverne i Middelfart Kommune har vurderet - ud fra en skala fra 1-5 - at trivlsen på deres skole er på 3 eller derover. Til sammenligning er landsgennemsnittet på 92,9 procent. Og når det gælder andel af undervisningstimer, der varetages af lærere med linjefag, går det også fremad, oplyser kommunen.

I Middelfart Kommune er der således en kompetencedækning på 88,7 procent mod et landsgennemsnit på 85,1 procent.

- Vi placerer os generelt rigtig flot. I fysik/kemi har vi en kompetencedækning på 100 procent. I et vigtigt fag som dansk har vi en dækning på 97,6 procent, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce