Annonce
AC Horsens

Tro kan flytte bjerge selv på Heden: Vi kan slå hvem som helst

Bo Henriksen kunne for anden kamp i træk juble over en 1-0 sejr over et tophold, da FC Midtjylland blev besejret med 1-0. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
AC Horsens' manager Bo Henriksen piskede sit hold frem til en ny triumf, da FC Midtjylland blev nedlagt med 1-0.
Annonce

Herning: Det burde ikke kunne lade sig gøre, når man tænker på forudsætningerne for FC Midtjylland og AC Horsens. 11 sejre i træk til FC Midtjylland understregede i den grad styrkeforholdet, men Bo Henriksen førte for anden kamp i streg sit hold frem til en 1-0-triumf over et tophold. Først blev FCK nedlagt, og mandag var det FC Midtjyllands tur til at tabe på eget græs.

- Det handler om energi og tro. Vi har en oplevelse af, at vi kan slå hvem som helst. Det vendte for alvor, da vi slog Silkeborg i pokalkvartfinalen, og siden har vi været gode til at lukke af defensivt, sagde Bo Henriksen.

AC Horsens har haft problemer med at lave mål, men i øjeblikket er en enkelt scoring nok til at hente tre point.

Hemmeligheden bag AC Horsens' overraskende sejre over FCK og FC Midtjylland er Bo Henriksen ikke i tvivl om.

- Det er et mentalt spil. Du kan hente nogle ekstra procenter ved at spille træningskampe og så videre, men vi fungerer som en enhed, hvor alle arbejder meget hårdt og løber mange meter for hinanden. Det er kun hovederne, der sætter grænser, sagde Bo Henriksen.

Af samme grund var han meget aktiv på sidelinjen. Uden tilskuere kunne han konstant påvirke sine spillere, og det blev udnyttet 100 procent.

- Vi lavede en del fejl, og det kan ikke undgås, men vi havde ikke fokus på fejl. Stort set alt, hvad jeg råbte ind til spillerne, var positivt. Jeg opmuntrede konstant, og det samme gjorde spillerne inde på banen. Det gjorde en afgørende forskel, sagde Bo Henriksen.

- FC Midtjylland-spillerne blev frustrerede over, at de lavede fejl. Det gjorde vi ikke, sagde AC-manageren.

AC Horsens kan med sejren se frem til en spændende kamp mod Brøndby, som måske kan blive en kamp for at nå 8. pladsen, hvis resultaterne flasker sig.

FC Midtjylland-træner Brian Priske anerkendte AC Horsens' sejr.

- Vi havde ikke den fornødne kvalitet i vores spil. Vi stressede alt for meget, og så må jeg give kredit til AC Horsens for det hårde arbejde. Vi kom til at spille kampen på AC Horsens' præmisser, sagde Brian Priske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce