Annonce
Vejle

Trods ødelagte veje - nej til flere asfaltpenge

Vejlevej op mod Bredsten er en af de veje, der virkelig giver teknikerne hovedbrud i disse dage. Vandet har fået underlaget til at skride. Derfor skal en strækning graves væk ,og det bliver en kostbar afffære. Foto: Mette Mørk
Et klart byrådsflertal har sagt nej til at ændre beslutning i teknisk udvalg og dirigere flere penge til vejkontoen.
Annonce

Vejle: Det kan godt være, at regnen har ødelagt veje, og at der bliver brug for ekstra penge til reparation. Men de kom ikke fra Vejle Byråd på onsdagens møde.

Her kæmpede byrådets to konservative for at få ændret en beslutning i teknisk udvalg.

Hvis det var lykkedes, ville der have været 14 millioner kroner mere på udvalgets konto til asfalt. Men det lykkedes kun at få overbevist Liberal Alliances Anja Daugaard.

Byrådets øvrige 28 medlemmer sagde nej til at omgøre afgørelsen fra teknisk udvalg.

Sammen med gruppeformand Dan Arnløv kæmpede udvalgets konservative næstformand, Kim Hesel, ellers bravt for at overbevise kollegerne om, at en besparelse på 14 millioner på busdrift de kommende knap tre, var bedst anbragt på asfaltkontoen.

I teknisk udvalg er flertallet åbenbart klart til at tage et kviklån på asfaltkontoen. I ender i Luksusfælden.

Dan Arnløv (K), gruppeformand

Annonce

Splittet udvalg

Sagen har splittet teknisk udvalg siden før jul. Her blev der i første omgang barberet 14 millioner kroner af kontoen for at dække et hul på udgiften til bybusser. Ved juletid viste det sig så, at et nyt busudbud er 14 millioner billigere end ventet over de kommende år.

De millioner blev seks ud af syv udvalgsmedlemmer i sidste ende enige om at fordele, så de syv millioner kom tilbage til asfalt, mens de øvrige skulle bruges til andre formål.

Det fik Kim Hesel til at kræve sagen i byrådet for at høre, om flertallet af de 31 medlemmer var enige i den prioritering. Foran kollegerne henviste han blandt andet til et regnestykke fra ingeniørvirksomheden Cowi.

Her er man tidligere nået frem til, at en million brugt på at vedligholde asfalten på de danske veje sparer fem millioner kroner på reparations-kontoen.

- Det er den bedste investering, man kan foretage, lød det fra Kim Hesel, der dog var helt på det rene med, at det var op ad bakke at få omgjort beslutningen:

- Men så må man håbe, at Tour de France-feltet stiller på mountainbikes, lød det fra den konservative politiker.

Annonce

Udvalgsformand: Pinligt

Hans gruppeformand Dan Arnløv brugte lejligheden til at minde blandt andet Venstre om, hvor mange gange partiets to tidligere formænd for teknisk udvalg, Peder Hummelmose og Christoffer Melson, har råbt på flere penge til asfalt i byrådssalen gennem årene:

Både udvalgsformand Gerda Haastrup Jørgensen (V) og hendes udvalgskollega Svend Erik Nielsen (DF) forsvarede udvalgets beslutning.

Formanden forklarede, at hun havde arbejdet på at finde en løsning, så det samlede byråd ikke behøvede at deltage i udvalgets sagsbehandling - men det var ikke lykkedes.

- Det er en pinlig omgang, konkluderede hun.

Annonce

Udsigt til ekstra regning

Svend Erik Nielsen kaldte løsningen et kludetæppe-forlig, hvor alle fik noget, men ingen alt:

- Det var det muliges kunst, såfremt vi skulle have et bredt flertal bag beslutningen, lød det fra Svend Erik Nielsen.

Byrådet støttede det klare flertal i teknisk udvalg. Men med de seneste ugers store ødelæggelser af veje og rabatter må kollegerne nok forberede sig på, at der kan komme ønsker om flere penge til vejreparationer fra teknisk udvalg.

Det forudser formand Gerda Haastrup Jørgensen:

- Vi har endnu ikke fået et samlet overslag fra vejfolkene - men det forventer jeg, at vi har til næste møde i udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce