Annonce
Børkop

Trods 50 år på bagen: Klub holder stiftende generalforsamling

Sidste år fejrede Smidstrup-Skærup Seniorklub 50 år, men først nu finder der en stiftende generalforsamling sted. Arkivfoto: Mette Mørk
Smidstrup-Skærup Seniorklub har eksisteret siden 1969. Men det er først nu, den officielt bliver stiftet som forening.
Annonce

Smidstrup: Det hører til sjældenhederne, at en 50 år gammel klub holder stiftende generalforsamling.

Men det gør Smidstrup-Skærup Senior Klub, og der er tale om en meget vigtig stiftende generalforsamling.

- Vi har alle dage været en klub, og vi har ikke haft brug for at være en forening, men det har vi nu, for ellers kan vi ikke fortsætte med at gøre det, vi har til formål at gøre, forklarer Gudrun Bøgedal, der er fungerende formand for klubben.


Vi har alle dage været en klub, og vi har ikke haft brug for at være en forening, men det har vi nu.

Gudrun Bøgedal, fungerende formand


Hvis Smidstrup-Skærup Seniorklub ikke bliver en forening, kan den nemlig ikke søge §18- midler, og de midler er vigtige, hvis klubbens formål skal kunne opretholdes.

- Vi har til formål sat samle byens og områdets ældre, og alle andre er også velkomne til foredrag hver anden uge i sæsonen. Det fungerer som en gratis måde at få nogle, skal vi kalde det højskoleoplevelser, hvor man både får viden og social samvær, forklarer hun.

Annonce

Vigtig at være en forening

Men den slags koster penge, og dem søger klubben om, men nu er reglerne for §18-midler blevet formet på sådan en måde, at klubben skal have vedtægter og være en forening.

- Derfor indkalder vi til stiftende generalforsamling. Der er da ingen tvivl om, at som forening kan det betyde, at nye døre bliver åbnet, så det bliver nemmere at søge penge til vores formål. Vi håber mange møder op, og det bliver en generalforsamling med værdighed og ordentlighed. Sådan skal det være. Og det er vigtigt, at vi får stiftet foreningen, siger hun.

Det kan nemlig som sådan gå to veje. Enten bliver foreningen stiftet, og den kører videre, eller hvis der ikke er opbakning nok til at skaffe de fem medlemmer af bestyrelsen, så stiftes foreningen med formål at nedlægge sig selv. Og det sidste håber Gudrun Bøgedal bestemt ikke kommer til at ske.

Smidstrup-Skærup Seniorklub

Gennem 50 år har Smidstrup-Skærup Seniorklub budt på mange oplevelser, der alle er gratis at deltage i.

Det er dog først og fremmest med foredrag men blandt andet også julearrangement og musik.

Arrangementerne finder sted hver anden tirsdag eftermiddag. Ikke hele året rundt, for om sommeren og hen over julen er der stille.

Der er fri entré til arrangementerne, så budgettet er ikke så stort, men seniorklubben modtager dog penge fra blandt andet det overskud, der skabes ved årets Smidstrup Byfest samt andre donationer.

Ved møderne kan man købe kaffe og kage, og alle er velkomne til at kigge forbi til arrangementerne. De er for alle. Også ikke-seniorer.

Hun forventer dog ikke selv at stille op. Hun har været med i mange år, og nu må det være friske kræfter, der tager over, forklarer hun.

Annonce

Generalforsamling

Der er stiftende generalforsamling onsdag 5. august, og den kommer til at finde sted på Smidstrup Museum. Der er start klokken 14.

Af hensyn til kaffe og corona-reglerne skal man tilmelde sig først. Det kan blandt andet ske på telefon 23110751 eller 23865142.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce