Annonce
Erhverv

Trods afgørelse og politisk modvind: Gammelhavn-udvikler klør på

Administrerende direktør for Nordic Property Vision, NPV A/S, Jens Schaumann opfordrer Vejle Kommune og dermed byrådet til at få plangrundlaget på plads, så udvikleren kan komme videre med et projekt, der "er i god gænge", som han formulerer det i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Mette Mørk
Udviklingsselskabet NPV A/S forventer, at byrådet berigtiger plangrundlaget for byggeprojektet på Posthusgrunden. Projektet er i god gænge, lyder det.

Vejle: Udviklingsselskabet NPV klør på uagtet, hvad Planklagenævnet træffer af afgørelser, og hvad et flertal af Vejles byrådspolitikere melder ud torsdag i Vejle Amts Folkeblad.

Anderledes kan en pressemeddelelse, som den nordsjællandske udvikler sendte til avisen torsdag eftermiddag, ikke tolkes.

Avisen har de seneste dage jaget svar på en stribe spørgsmål, siden Kvickly for en uge siden meldte sig som lejer i Gammelhavn-projektet.

Og ikke mindst nu, hvor Planklagenævnet har dømt det kommunale plangrundlag for posthusgrunden ugyldig, og et politisk flertal ønsker at etablere en helt ny lokalplan med et mere åbent byggeprojekt og færre butikslejemål som følge af afgørelsen.

Annonce

Projektforløbet har strakt sig over 2,5 år fra lokalplanens vedtagelse, hvilket ikke er usædvanligt for et projekt af Gammelhavns størrelse.

Jens Schaumann, administrerende direktør i NPV A/S

Det er muligt at rette

NPV's administrerende direktør Jens Schaumann har dog ikke tænkt sig at droppe sit anslået to millarder dyre byggeprojekt i hjertet af Vejle som en følge af de seneste dages udvikling.

NPV tager Planklagenævnets afgørelse til efterretning, men direktøren opfodrer samtidig byrådet til at få tilføjet det afsnit, som Planklagenævnet efterlyser i det nu ugyldige kommuneplantillæg. Det er en tilføjelse om bolig- og butikprojektets konsekvenser for byens øvrige detailhandel.

"Ophævelsen af kommuneplantillæg nr. 46 - og dermed lokalplan nr. 1225 - beror på en skønsmæssig formalitet, som det vil være muligt for Vejle Kommune at berigtige", skriver NPV i pressemeddelelsen.

Ingen grund til justering

Flere af Vejles politikere slår på, at forudsætningerne for projektet har ændret sig i de godt to et halvt år, der er gået, siden et byrådsflertal i oktober 2016 vedtog lokalplanen for Gammelhavn-området. Det er blandt andet Socialdemokraternes argument for ikke længere at lægge stemmer til lokalplanen for projektet.

Men NPV afviser, at markedet har ændret sig, så det er nødvendigt at ændre projektet.

"Projektforløbet har strakt sig over 2,5 år fra lokalplanens vedtagelse, hvilket ikke er usædvanligt for et projekt af Gammelhavns størrelse. Projektet er naturligvis underlagt den markedsmæssige udvikling, der har været i perioden, hvilket ikke har givet anledning til justeringer i projektet, som ikke kan rummes inden for lokalplan 1225, som NPV derfor imødeser berigtiget af Vejle Kommune," skriver Jens Schaumann.

Skrider planmæssigt frem

Direktøren slår på, at projektet er i god gænge og peger på, at der netop er indgået en langsigtet lejekontrakt med Kvickly.

"Dermed er den vigtigste ankerlejer i projektets butiksdel på plads. Der forhandles p.t. med samarbejdspartnere både på entreprise- og investorsiden, og forhandlingerne skrider planmæssigt frem", skriver NPV.

Det er dog en melding, selskabet er kommet med flere gange tidligere. Senest i februar, da de lokale socialdemokrater meldte ud, at man havde mistet tilliden til NPV og Gammelhavn-projektet.

Her sagde Jens Schaumann også, "at projektet er i god gænge, selvom vi erkender, at udlejningen af butiksarealerne kræver en større indsats og længere tid end først antaget. Vi er dog ganske langt med udlejningen".

Foråret er ved at løbe ud

Selskabet har dog endnu ikke offentliggjort andre lejeaftaler, end de to aftaler med elektronikkæden Power og burgerkæden Max, der var indgået stort set fra projektets fødsel, og nu med Kvickly.

Samtidig meldte NPV ud i februar, at man ville fremlægge en ny og revideret tidsplan i løbet af foråret, hvor Jens Schaumann også forventede at præsentere en slut- eller medinvestor i Vejle-projektet.

Den præsentation lader fortsat vente på sig, nu hvor foråret er et par uger fra at være gået.

Imens ønsker et byrådsflertal, at kommunen sætter gang i arbejdet med at forsøge at købe de arealer, som NPV har indgået betingede købsaftaler for med grundejerne PostNord, DSB og Banedanmark.

I første omgang skal byrådet finde ud af, hvad kommunen stiller op med det underkendte kommuneplantillæg. Det skal politikerne diskutere på mandagens økonomiudvalgsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

VB

VB siger farvel til norsk offensiv-spiller

Annonce