Annonce
Vejle

Trods corona: De få fremmødte elever på Hældagerskolen hyggede sig

De skulle have haft matematik, men i stedet fik 3. årgang på Hældagerskolen lov at lave perleplader torsdag morgen. Her var blot 17 ud af 75 elever mødt i skole. Foto: Mette Mørk
I tredje klasse lavede børnene pynt til klasseværelserne, mens der i sjette klasse blev spist kage og spillet stikbold. Torsdag blev en lidt atypisk skoledag på Hældagerskolen.
Annonce

Bredballe: Det var en meget anderledes skoledag for de få elever, der var mødt på Hældagerskolen torsdag morgen.

I nogle klasser var der slet ingen elever og i andre ganske få, og det betød blandt andet, at alle de fremmødte elever på tredje årgang blev samlet i håndarbejdslokalet.

Klassetrinnet kan normalt mønstre over 75 børn, men torsdag var der kun omkring 17. Det var dog en del flere end i 2. klasse, hvor kun fire elever var mødt.

- Det giver ikke mening at have normal undervisning, så vi skal have en stille, rolig og hyggelig dag, fortalte lærer Sara Mandrup Nielsen.

Eleverne blev sat i gang med at lave perleplader i forårsfarver, som de kan pynte deres klasseværelser med.

Imens fortalte Sara Mandrup Nielsen, at hun har indtryk af, at størstedelen af børnene har tale med deres forældre om, hvad corona er. Derfor virker børnene ikke bange og bekymrede.

Det giver ikke mening at have normal undervisning, så vi skal have en stille, rolig og hyggelig dag.

Sara Mandrup Nielsen, lærer

Annonce

Det er mærkeligt!

- Statsministeren har sagt, at vi må slippe for at gå i skole i to uger. Vi må heller ikke gå til sport, forklarede Mikkel fra 3. klasse, mens han var ved at finde de forårsfarvede perler i skålen.

- Der er vi ikke helt vant til, tilføjede den jævnaldrende Aksel.

Drengene var enige om, at de ikke er bange for det, der sker lige nu.

- Jeg er ikke bekymret, men det er mærkeligt og underligt, konstaterede Mikkel, som har planer om, at han skal hygge sig derhjemme med sine forældre de kommende uger og se film og spise slik.

- Man skal ikke være bekymret for corona, for det er jo bare en lille influenza. Det siger min bonusmor, påpegede Olivia, der også går i 3. klasse.

Den jævnaldrende Lærke forklarede med kyndig mine, at skolen lukker, for at sørge for, at corona ikke spreder sig.

- Men det er da lidt mærkeligt, at man ikke skal se sine venner i så lang tid.

Annonce

Der kommer lektier

På sjette årgang var der kun fem elever mødt op torsdag, og de syntes, det var hyggeligt med en lidt anderledes dag, hvor planen blev, at de skulle spise kage og spille stikbold.

De havde hver især forskellige forklaringer på, hvorfor de var mødt i skole.

Anne-Sofie fortalte, at hendes mor er sygeplejerske og arbejder med kræftpatienter, som ikke kan vente med at blive behandlet.

- Min mor laver smykker og min far arbejder med biler. De skal blive ved med at arbejde, regnede Louiss med.

Hans kammerat, Malthe, glædede sig til to uger, hvor han skal spille på sin computer, men klasselærer Christian Bjerre kunne dog løfte sløret for, at eleverne vil få hjemmeopgaver for i den tid, skolen er lukket.

Bertram, Anne-Sofie, Aste, Louiss og Matlhe var de eneste fra hele 6. årgang, der mødte i skole på Hældagerskolen torsdag morgen. De skulle have fremlagt projektopgaver, men i stedet spillede de stikbold og spiste kage med deres lærer, Christian Bjerre. Foto: Mette Mørk

Text Preview

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

På 3. årgang på Hældagerskolen var eleverne enige om, at det nok skal blive 14 hyggelige dage uden skolegang. De havde planer om at spille computer og brætspil, tage på små ture, og ellers bare hygge sig med deres forældre, søskende og kæledyr. Foto: Mette Mørk
Perleplader i forårsfarver lød opgaven på torsdag morgen til 3. årgang på Hældagerskolen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce