Annonce
Erhverv

Trods corona og andre udfordringer: Kartoffelmelcentralen KMC klarede skærene

KMC's formand Peter C. Petersen var ganske tilfreds med regnskabet fra kartoffelmelcentralen. Foto: KMC
KMC fasthold omsætning og tjente også penge - omend ikke så mange som forrige regnskabsår.

Brande: Kartoffelmelcentralen KMC i Brande formåede trods coronaen at fastholde sin omsætning i regnskabsåret 2020/21. Omsætningen blev på 2,078 milliarder kroner, hvilket er på samme niveau som året inden. Det ordinære resultat efter skat udgjorde 158 millioner kroner, hvilket er noget lavere end sidste års rekord-resultat på 215 mio. kr.

KMC’s formand Peter C. Petersen kunne på virksomhedens generalforsamling den 19. november fortælle, at årets regnskab gav et ”tilfredsstillende resultat under vanskelige forhold”.

Han henviste til, at afsætningen i store perioder var vigende på grund af corona-pandemien, og hvor corona-restriktioner, fragtudfordringer og Brexit gjorde hverdagen mere end vanskelig for medarbejderne hos KMC.

Resultatnedgangen var forventet og skyldes lavere verdensmarkedspriser på kartoffelstivelse samt voldsomt stigende logistikomkostninger på specielt oversøisk fragt.

Annonce

Stor investering i fabrik

Formanden kunne berette, at virksomheden i årets løb tog den seneste produktionsudvidelse på KMC Derivat fabrikken i brug. Det var en investering på godt 120 millioner kr. Denne øgede produktions-kapacitet understøtter virksomhedens strategiske fokus på forædlede produkter.
KMC’s aktiviteter inden for pulverproduktion fortsatte de gode takter fra de seneste år, hvor produktionskapaciteten har været 100 procent udnyttet. Den gode produktionsøkonomi sammen med markedsudviklingen har betydet, at sidste års rekordniveau for afregningsprisen på pulverkartofler igen blev slået i 2020/21.

Der er oprettet en bedre balance imellem udbud og efterspørgsel på verdensmarkedet for kartoffelstivelse. Men situationen med høje priser for søfragt, diesel, el og gas samt nu også kraftigt stigende gødningspriser gør dog, at der også i det kommende regnskabsår skal arbejdes hårdt for at bevare og udbygge den nuværende position i markedet, understregede Peter C. Petersen.

KMC ejes i fællesskab af de tre danske kartoffelmelsfabrikker "Midtjylland" i Brande, "Sønderjylland" i Toftlund og "Karup Kartoffelmelsfabrik" i Karup. Virksomheden er førende inden for produktion, udvikling og salg af kartoffelbaserede ingredienser til fødevareindustrien. 94 procent af produktionen bliver eksporteret til over 80 lande i verden.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Alarm 112

Et vindstød og en enkelt lastvogn skabte kæmpe motorvejskø torsdag morgen - og onsdag var også en grim dag i trafikken i Vejle

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

Annonce