Annonce
Vejle

Trods en uges lukning: Corona har ikke fået ram på byens yngste borgere

Børnehavebørn i Vejle Kommune har heldigvis ikke været ramt af corona i samme omfang som skolebørnene. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Daginstitutionen Kernehuset genåbnede mandag efter en uges corona-nedlukning. Og der har indtil videre ikke været yderligere smitteudbrud i nogle af byens dagtilbud.
Annonce

Vejle: Hele sidste uge måtte forældre i Vejles østlige ende holde deres børn hjemme, hvis de vel at mærke har deres daglige gang i Kernehuset.

Her blev alle 118 børn nemlig sendt hjem ugen ud, fordi tre personaler i vuggestuen var blevet smittet med corona, mens endnu en håndfuld medarbejdere udviste symptomer på corona.

Chefen for dagtilbud i Vejle Kommune, Rune Asmund Sørensen, fortæller, at institutionen åbnede igen mandag.

- Vi har stadig medarbejdere, der er sygemeldt, men der er indkaldt vikarer, så det kører. Og vi har ingen meldinger fået om smittede børn i Kernehuset, fortæller han og uddyber, at det indtil videre ikke har været nødvendigt at gennemføre lignende lukningstiltag andre steder.

- Vi er sluppet billigt i forhold til skolerne, men det har nok noget at gøre med, hvor meget små børn smitter, lyder vurderingen fra Rune Asmund Sørensen.

Annonce

Øget vikarbehov

Han kan berette om en enkelt ansat i institutionen Borggården i Børkop, som blev meldt smittet søndag aften.

- Vedkommende havde senest været i institutionen fredag og havde da ikke haft nærkontakt til andre voksne eller børn, så det har ikke betydet, at børn er blevet sendt hjem, fortæller dagtilbudschefen.


Vi er sluppet billigt i forhold til skolerne, men det har nok noget at gøre med, hvor meget små børn smitter.

Rune Asmund Sørensen


Trods de begrænsede sygdomstilfælde i byens dagtilbud bliver der hver dag sendt børn og ikke mindst medarbejdere hjem med symptomer, som ikke kan komme tilbage på job, før de er testet negative.

- Det kan give anledning til bekymring i forhold til vintersæsonen, forudser Rune Asmund Sørensen og hentyder til, at der kan blive mangel på vikarer.

- Som udgangspunkt har hver enkelt institution vikarer, som den trækker på, og man kan også låne lidt af hinanden, men vi overvejer, om der skal laves en fælles kommunal vikarpulje i den kommende tid.

Annonce

Påvirker samfundet

I løbet af oktober bliver det besluttet, om den fælles kommunale pulje er en god ide at sætte i søen. Rune Asmund Sørensen forudser, at det kan blive administrativt tungt at gennemføre, ligesom det heller ikke er optimalt at sende medarbejdere rundt mellem institutionerne.

- Men det er alligevel et træk, vi overvejer, siger han.

Alternativet kan blive. at man igen er nødt til at lukke en institution eller sende en hel børnegruppe hjem.

- Og vi er klar over, at når vi sender børn hjem, så påvirker det ikke bare familierne, men også resten af samfundet i forhold til forældrenes mulighed for at passe deres arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Vejle

Spritbilist afsløret på Vesterbrogade

Annonce