Annonce
Give

Trods flere års resultatløs kamp har lokalområde ikke opgivet cykelsti: Forældre tør ikke lade deres børn cykle på vejen

Billedet her er fra Billund Kommune, men står det til Lokalrådet Thyregod-Vester skal det i fremtiden være muligt for både store og små at cykle på en cykelsti, når man skal fra Thyregod til Vesterlund eller omvendt. Arkivfoto: Jacob Schultz
Lokalrådet Thyregod-Vester vil i den kommende tid sætte fokus på ønsket om, at der laves en cykelsti på Vesterlundvej mellem Thyregod og Vesterlund. Vejen er farlig, og forældre tør ikke lade deres børn cykle i skole, lyder argumenterne.

Thyregod: Ønsket er ikke nyt, men vejen er kort sagt livsfarlig for cyklister og fodgængere. Derfor er en cykelsti nødvendig.

Sådan lød det fra Lokalrådet Thyregod-Vester tilbage i 2016, hvor rådet slog på tromme for, at der skulle etableres cykelsti på de små fem kilometer landevej, der forbinder Thyregod og Vesterlund.

Bilisterne kørte simpelthen med en fart, der var til fare for både fodgængere og cyklister, mente lokalrådet allerede dengang. Fem år senere er der fortsat ingen cykelsti mellem de to byer, men hos Lokalrådet Thyregod-Vester er holdningen fortsat den samme: Der mangler en cykelsti.

Annonce

- Vi har ikke nogen tal på antallet af ulykker, men jeg kender mange, der siger, at der er flere nærdødsoplevelser på strækningen, fortæller Jean Darly, der er næstformand for Lokalrådet Thyregod-Vester.

Lokalrådet har et brændende ønske om, at der findes midler i kommunens anlægsbudget til at etablere en cykelsti langs Vesterlundvej på vejen mellem Thyregod og Vesterlund, men en model, hvor blot den første og mest kringlede del af vejen, der ligger nærmest Thyregod, skulle udvides med en cykelsti, har også være drøftet. I så fald kunne man nøjes med at male cykelstriber på den resterende del af ruten.

- Så falder prisen, og det ville også være en fin løsning, siger Jean Darly på vegne af lokalrådet.


Vi har ikke nogen tal på antallet af ulykker, men jeg kender mange, der siger, at der er flere nærdødsoplevelser på strækningen.

Jean Darly, næstformand Lokalrådet Thyregod-Vester


Underskriftsindsamling er droppet

Ifølge næstformanden er medlemmerne af lokalrådet tidligere blevet orienteret om, at cykelstien lå nummer to på kommunens prioriteringsliste over cykelstiprojekter. Siden er cykelstien ifølge Jean Darly raslet ned ad listen over projekter. Derfor er det blevet besluttet, at der igen bliver sat fokus på forholdene for cyklisterne.

- Det er fair nok, at der er behov for cykelstier andre steder, men det betyder, at vi er nødt til at råbe op på en anden måde, end vi har gjort hidtil.

- Der går en del elever på Vesterlund Efterskole, og de cykler ind til Thyregod, hvor de handler, flere gange om ugen. De skal cykle ind, og det er i sig selv mange cyklister. De ældste skoleelever, der bor i Vesterlund og går på Thyregod Skole, må ikke køre med skolebussen, så efter skolebussen kører der hver dag fire-fem private biler, fordi forældrene ikke er trygge ved, at børnene skal cykle på vejen, siger Jean Darly.

Lokalrådets budskab blev tydeliggjort i forbindelse med DM i cykling. Her havde de fremstillet flere bannere, der var sat op på ruten. Desuden har lokalrådet diskuteret, om de skulle lave en underskriftsindsamling, men det sætter GDPR-lovgivningen en stopper for, og en digital udgave bliver for besværlig, mener Jean Darly.

Hvordan opråbet konkret skal udformes, og hvad den videre proces bliver, skal efter planen drøftes på lokalrådets årsmøde 11. august.

Dette skilt var sat op i forbindelse med DM i enkeltstart, hvor Vesterlundvej var en del af ruten for de bedste herreryttere. Privatfoto


Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Vejle Boldklub

VB-træneren tilfreds med uafgjort mod mestrene: Fremgangen fortsætter

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Give

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Annonce