Annonce
Give

Trods flere års resultatløs kamp har lokalområde ikke opgivet cykelsti: Forældre tør ikke lade deres børn cykle på vejen

Billedet her er fra Billund Kommune, men står det til Lokalrådet Thyregod-Vester skal det i fremtiden være muligt for både store og små at cykle på en cykelsti, når man skal fra Thyregod til Vesterlund eller omvendt. Arkivfoto: Jacob Schultz
Lokalrådet Thyregod-Vester vil i den kommende tid sætte fokus på ønsket om, at der laves en cykelsti på Vesterlundvej mellem Thyregod og Vesterlund. Vejen er farlig, og forældre tør ikke lade deres børn cykle i skole, lyder argumenterne.

Thyregod: Ønsket er ikke nyt, men vejen er kort sagt livsfarlig for cyklister og fodgængere. Derfor er en cykelsti nødvendig.

Sådan lød det fra Lokalrådet Thyregod-Vester tilbage i 2016, hvor rådet slog på tromme for, at der skulle etableres cykelsti på de små fem kilometer landevej, der forbinder Thyregod og Vesterlund.

Bilisterne kørte simpelthen med en fart, der var til fare for både fodgængere og cyklister, mente lokalrådet allerede dengang. Fem år senere er der fortsat ingen cykelsti mellem de to byer, men hos Lokalrådet Thyregod-Vester er holdningen fortsat den samme: Der mangler en cykelsti.

Annonce

- Vi har ikke nogen tal på antallet af ulykker, men jeg kender mange, der siger, at der er flere nærdødsoplevelser på strækningen, fortæller Jean Darly, der er næstformand for Lokalrådet Thyregod-Vester.

Lokalrådet har et brændende ønske om, at der findes midler i kommunens anlægsbudget til at etablere en cykelsti langs Vesterlundvej på vejen mellem Thyregod og Vesterlund, men en model, hvor blot den første og mest kringlede del af vejen, der ligger nærmest Thyregod, skulle udvides med en cykelsti, har også være drøftet. I så fald kunne man nøjes med at male cykelstriber på den resterende del af ruten.

- Så falder prisen, og det ville også være en fin løsning, siger Jean Darly på vegne af lokalrådet.


Vi har ikke nogen tal på antallet af ulykker, men jeg kender mange, der siger, at der er flere nærdødsoplevelser på strækningen.

Jean Darly, næstformand Lokalrådet Thyregod-Vester


Underskriftsindsamling er droppet

Ifølge næstformanden er medlemmerne af lokalrådet tidligere blevet orienteret om, at cykelstien lå nummer to på kommunens prioriteringsliste over cykelstiprojekter. Siden er cykelstien ifølge Jean Darly raslet ned ad listen over projekter. Derfor er det blevet besluttet, at der igen bliver sat fokus på forholdene for cyklisterne.

- Det er fair nok, at der er behov for cykelstier andre steder, men det betyder, at vi er nødt til at råbe op på en anden måde, end vi har gjort hidtil.

- Der går en del elever på Vesterlund Efterskole, og de cykler ind til Thyregod, hvor de handler, flere gange om ugen. De skal cykle ind, og det er i sig selv mange cyklister. De ældste skoleelever, der bor i Vesterlund og går på Thyregod Skole, må ikke køre med skolebussen, så efter skolebussen kører der hver dag fire-fem private biler, fordi forældrene ikke er trygge ved, at børnene skal cykle på vejen, siger Jean Darly.

Lokalrådets budskab blev tydeliggjort i forbindelse med DM i cykling. Her havde de fremstillet flere bannere, der var sat op på ruten. Desuden har lokalrådet diskuteret, om de skulle lave en underskriftsindsamling, men det sætter GDPR-lovgivningen en stopper for, og en digital udgave bliver for besværlig, mener Jean Darly.

Hvordan opråbet konkret skal udformes, og hvad den videre proces bliver, skal efter planen drøftes på lokalrådets årsmøde 11. august.

Dette skilt var sat op i forbindelse med DM i enkeltstart, hvor Vesterlundvej var en del af ruten for de bedste herreryttere. Privatfoto


Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Erhverv For abonnenter

Nyt opkøb kan skabe flere arbejdspladser: Virksomhed søger folk med sund fysik og lyst til at bruge deres hænder

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce