Annonce
Jelling

Trods forbud: Festival futter stadig fyrværkeri af

Det afsluttende fyrværkeri på Jelling Musikfestival kommer også i år trods afbrændingsforbud. Her ses et glimt af fyrværkeriet efter John Fogerty-koncerten i 2014. Arkivfoto: Leif Baun

Kæmpe hedebrand i Randbøl rammer ikke traditionen med at slutte Jelling Musikfestival med et stort fyrværkeri

Jelling: Musikfestivalen kan godt fyre det traditionsrige fyrværkeri af, der hvert år plejer at afslutte festivalens aktiviteter på selve festivalpladsen. Også i år.

Der er ganske vist lige indført afbrændingsforbud efter mange tørre dage og branden på Randbøl Hede. Men det rammer altså ikke Jelling.

- Vi har lige haft beredskabsmøde, og dér får jeg at vide, at vi godt kan have fyrværkeri. Det er noget med, at det er under kontrollerede omstændigheder, og at ilden er væk, før fyrværkeriresterne når ned til jorden, siger ordførende direktør på Jelling Musikfestival, Lars "Charlie" Mortensen til Vejle Amts Folkeblad lørdag middag.

Annonce

Vi har lige haft beredskabsmøde, og dér får jeg at vide, at vi godt kan have fyrværkeri. Det er noget med, at det er under kontrollerede omstændigheder, og at ilden er væk, før fyrværkeriresterne når ned til jorden.

Lars "Charlie" Mortensen, lørdag middag
Gennem mange år har Jelling Musikfestival leveret et stort fyrværkeri efter den afsluttende koncert på den store scene. Her er det 2014-udgaven. Arkivfoto: Leif Baun

Afbrændingsforbud

Trekantområdets Brandvæsen udsendte fredag et afbrændingsforbud i Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle kommuner.

Afbrændingsforbuddet gælder afbrænding af haveaffald, halm, halmstakke og lign., der afbrændes på marker eller uopdyrkede arealer, affald fra skovbrug, siv og rør, herunder rørskove og enge, lyng, hede- og mosetørv samt bål, herunder bålfade.

Desuden gælder forbuddet brug af apparater så som grill, der ikke står på fast ubrændbart underlag, svejse- eller skæreaggregater, blæselamper, lyskilder, terrassevarmere, ukrudtsbrændere, ildsteder og udtørringsapparater.

Selv om der forventes lidt nedbør de kommende dage, vil risikoen fortsat være høj, fortæller Vejle Kommune i en pressemeddelelse fredag aften.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce