Annonce
Billund

Trods forsamlingsforbud: Venstre kan arrangere møder og vælge ny spidskandidat

Venstres medlemmer har (mindst) fire kandidater at vælge imellem, når de den 24. november skal beslutte, hvem partiet skal satse på som kommende borgmester i Billund Kommune.
Det er tilladt at være flere end 10 mennesker samlet til et politisk møde. Derfor kan Venstre trods forsamlingsforbund godt vælge spidskandidat til næste års kommunalvalg.
Annonce

Billund Kommune: Trods et forsamlingsforbud, der gør det ulovligt at mødes flere end 10 personer, kan Venstre helt som planlagt vælge sin spidskandidat til næste års kommunalvalg.

Politiske møder er nemlig en undtagelse fra reglen om forsamlingsforbud, og derfor vil Venstres medlemmer den 9. og den 12. november få mulighed for at møde de fire kandidater, der ønsker at blive partiets borgmesterkandidat.

- Vi vil følge alle retningslinjer på området. Vi laver en konferenceopstilling, hvor folk kigger samme vej, har mindst en meter imellem sig og bærer mundbind, når de ikke sidder ned, fortæller Steffen Stustad, der er fungerende formand for Venstres kommuneforening.

Annonce

To præsentationsrunder

Det første præsentationsmøde vil finde sted i Hejnsvig Forsamlingshus, mens anden omgang finder sted på Hotel Refborg i Billund.

- Det kommer til at foregå, som den slags plejer: Kandidaterne præsenterer sig, og folk får mulighed for at stille dem spørgsmål. Vi arbejder på at få arrangementet bredt ud, så de, der ikke føler sig trygge ved at møde op, også kan følge med. Det kan være noget med at sende det live via kommuneforeningens Facebook-side, siger Steffen Stustad.

Annonce

Mulighed for brevstemmer

Det er den 24. november, at Venstres medlemmer skal tage stilling til, hvem partiet skal satse på som en kommende borgmester i Billund Kommune. Opstillingsmødet finder sted i Magion, men der er taget en række forholdsregler, så alle ikke behøver være til stede.

Foreløbig fire kandidater

Alle medlemmer af Venstre kan frem til den 1. november melde sig til som kandidat til at blive partiets bud på en borgmesterkandidat ved kommunalvalget i november 2021.

Foreløbig har fire meldt sig som kandidater: Peter Fredensborg, Stephanie Storbank, Ivar Nørlund og Anna Jakobsen.

Ved et opstillingsmøde den 24. november skal medlemmerne beslutte, hvem der skal stå øverst på Venstres liste.

Samme aften skal medlemmerne vælge foreningens kandidat til regionsrådsvalget. Her har Annette Lundgaard meldt sig som kandidat.

- Til selve spidskandidatvalget den 24. november supplerer vi det fysiske fremmøde på aftenen med, at man kan komme og afgive en brevstemme i løbet af eftermiddagen. Så kan man stemme på kandidaterne i prioriteret rækkefølge, og så vil stemmerne indgå i optællingen om aftenen, siger Steffen Stustad, som derfor håber, at mange medlemmer vil benytte muligheden for at brevstemme.

- Vi har fået lov til at låne de to store haller, så der er godt med plads. Men hermed en klar opfordring fra os til medlemmerne om, at så mange som muligt benytter muligheden for at brevstemme om eftermiddagen, så der er så få som muligt fysisk til stede på selve aftenen, siger den fungerende formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce