Annonce
Vejle

Trods genåbning: Glem alt om klassiske borgermøder om kommunens fremtid

Vejle by set fra luften - plandebatten handler ikke kun om hovedbyen, men om hele kommunens udvikling opdelt i geografiske debatgrupper. Foto: Vejle Kommune/Finn Byrum
Arrangørerne holder fast i virtuelle debatmøder om den 12-års plan, der sætter kursen for udviklingen af landets femtestørste kommune.

Vejle: Hvis du vil diskutere udviklingen i Danmarks femtestørste kommune, må du på nettet.

Det står fast trods den gradvise genåbning af samfundet.

Arrangørerne af to debatmøder om Vejle Kommunes kommuneplan frem mod 2034 holder fast i, at møderne foregår virtuelt  og dermed væsentligt forskelligt fra de debatmøder om kommuneplanen, vi kender fra tidligere.

Annonce

Det første møde afvikles allerede om få dage - mere præcist 25. maj. Ud over at være virtuelt er tidspunktet også anderledes. Kommunen indbyder til formiddagsmøde fra klokken 9 til 11.

- Det er et forsøg på at få fat i andre grupper end dem, der plejer at deltage. Men det er ikke sikkert, at det har været en god ide, siger Marianne Bjerre.

Tilmeldingerne lader nemlig vente på sig.

Som kommune-planlægger har Marianne Bjerre været med til at udarbejde konceptet for borgermødet og derfor også til at fastlægge tidspunktet.

Der er dog stadig tid til at melde sig på banen. I modsætning til "almindelige" borgermøder er det nødvendigt med en tilmelding på kommunens hjemmeside.

Det skyldes, at arrangørerne har brug for en email-adresse, så de interesserede kan få et link til de kommende møder.

- Når jeg har fået email-adresserne, kan vi inddele folk i de debatgrupper, der er en del af mødet, forklarer Marianne Bjerre.

I forbindelse med det første møde gælder det om at skynde sig en anelse. Tilmeldingsfristen er fredag 21. maj. Næste møde, der også er virtuelt, holdes 15. juni. Her udløber fristen for at tilmelde sig 11. juni.


Jeg ser frem til at debattere forslaget med borgerne, så vi sammen kan få sat rammerne for fremtidens Vejle Kommune.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle


Inddelt efter geografi

Når man tilmelder sig, skal man samtidig angive, hvilke af de fem geografiske grupper man vil deltage i, nemlig: Give-området,  Jelling-området, Egtved-området, Børkop-området og Vejle-området.

Udover en virtuel gruppe-diskussion får deltagerne en præsentation af den omfangsrige plan. Den opgave er lagt i munden på henholdsvis teknik- og miljødirektør Michael Sloth og kommunaldirektør Niels Ågesen.

Herefter er der en time til debat i grupperne, inden der samles op på de bidrag, de enkelte grupper kommer med.

Deltagerne skal drøfte fire emner fra deres område: Bosætning, byliv, klima og energi plus natur.

Mens opgaven med at fremlægge planen er overgivet til embedsmændene m/k, vil byråds-politikerne også deltage i de virtuelle møder, så der er mulighed for debat med de folkevalgte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

Forsker om Vejlegården: Politikerne var med til at forlænge konflikten ved at at blande sig. Den kunne hurtigt være blevet afgjort i arbejdsretten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce