Annonce
Vejle Boldklub

Trods krisen kører Peter Sørensen fortsat glad på arbejde: Derfor har træneren ingen planer om at smide tøjlerne

Peter Sørensen har sammen med sit trænerteam tænkt mange tanker siden de seneste nederlag. Det gælder blandt andet, om de rigtige spillere er brugt. Arkivfoto: Mette Mørk
VB-træner Peter Sørensen er fortsat glad, når han hver morgen sætter sig i bilen og kører på arbejde, men krisen påvirker alle. - Det gælder fra personalet i køkkenet til holdets største stjerne, siger Peter Sørensen.

Vejle: Hellere en stor udfordring end slet ingen udfordring.

Sådan ser Peter Sørensen sin situation som træner i Vejle Boldklub, når talen falder på, om han inderst inde allermest har lyst til at smide det hele og gå sin vej, inden han tilføjer:

- Når jeg hver morgen kører hjemmefra og på arbejde, er jeg glad, og jeg glæder mig til dagens arbejde.

Annonce

Men næppe helt så glad, som han kunne være, da krisen i Nørreskoven påvirker alle i klubben. Også træneren.

- Ingen - hverken personalet i køkkenet eller den største stjerne på holdet - er upåvirket. Det er sjovere for os alle sammen, når der kommer point ud af anstrengelserne, siger Peter Sørensen.

Point er der kommet ét af, siden Peter Sørensen 24. august overtog trænerjobbet i VB efter fyringen af Carit Falch. Superligaen ligger i øjeblikket stille på grund af de igangværende kvalifikationskampe om pladserne ved VM-slutrunden 2022 i Qatar, og derfor er VB’s seneste kamp endnu en rum tid forrige fredags afklapsning på Fyn, da vejlenserne tabte 6-0.

Atypiske fejl og en kort kamp

Den svider fortsat og er lavpunktet i Peter Sørensens tid i spidsen for Vejle Boldklubs bedste hold.

- Siden vores seneste resultater er der tænkt mange tanker, siger Peter Sørensen med henvisning til, at ikke kun nederlaget mod OB gjorde ondt.

Det gjorde det også, at VB fem dage inden turen til Odense og mødet med OB hjemme på Vejle Stadion tabte 4-2 til Silkeborg. Peter Sørensen så ellers fremgang i flere af sine første kampe, da VB ude mødte AGF og runden senere fik besøg af Viborg.

- Mod AGF lykkedes det at stabilisere vores defensiv, og mod Viborg gjorde vi det også bedre på den sidste tredjedel af banen, og med lidt mere dygtighed og held havde vi fået uafgjort i Aarhus og vundet over Viborg, siger Peter Sørensen og fortsætter:

- Mod Silkeborg så jeg nogle fejl, som er helt atypiske på det her plan, og mod OB spillede vi en kamp, som reelt var overstået efter syv et halvt minut.

Da var VB nede 0-3, og hvad kan resten af sådan en kamp så bruges til? Efter Peter Sørensens vurdering ingenting.

- Vi har da tænkt, om vi nu gjorde det rigtige, og det gælder også mig selv. Det er bestemt ikke kun spillerne, som har grund til at revse sig selv - også det gælder mig, for det er jo mig, som sætter hold og i sidste ende står med ansvaret for det, der foregår, siger Peter Sørensen.

Og der ikke kun tænkt, om der blev gjort det rigtige i kampene men også hvem, som gjorde det. Et spørgsmål lyder ifølge Peter Sørensen selv, om det nu var de rigtige spillere, som sad udenfor.

- Vi råder over en stor trup med konkurrence om pladserne. Vi så mange spillere i vores pokalkampe og på reserveholdet, og de overbeviste os ikke om, de skulle spille i stedet for dem, vi brugte, men efter vi fik en regulær røvfuld mod OB, kan det måske være, vi alligevel skulle have valgt nogle andre, siger VB-træneren.

Annonce

Humør og gejst skal tilbage

I første omgang handler det imidlertid om at få humør og gejst tilbage. Med Peter Sørensens ord få renset krop og sind, og på træningsbanen sker det med masser af spil.

- Vi har ikke brugt ret meget tid på samtaler med spillerne. Der skal noget knald på til træning, og ad den vej skal humør og gejst tilbage, siger Peter Sørensen og fortsætter:

- I næste uge tager vi fat på en mere almindelig træningsuge, hvor der venter en kamp i enden.

Nævnte kamp er søndag 17. oktober ude mod Brøndby.

Det bliver en kamp, VB går ind til i en svær situation.

Er det, du netop nu står i, din hidtil største udfordring som træner?

- For år tilbage overtog jeg FC Fredericia i en svær situation, og da jeg kom til Hobro, så situationen også tæt på umulig ud, siger Peter Sørensen.

Fælles for FC Fredericia og Hobro var, at Peter Sørensen og spillerne klarede skærene og endte væk fra nedrykningspladserne.

Om det lykkes i Vejle, kan kun tiden vise.

- Der er ingen grund til at stikke blår i øjnene på folk. Der findes ikke noget tryllestøv, som hjælper os. Det eneste, som hjælper, er hårdt arbejde, hvis vi skal bevæge os i den rigtige retning, siger Peter Sørensen.

Vi har da tænkt, om vi nu gjorde det rigtige, og det gælder også mig selv. Det er bestemt ikke kun spillerne, som har grund til at revse sig selv.

Peter Sørensen, VB-træner
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods nyt nederlag: Derfor ligner VB nu igen et rigtigt fodboldhold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce