Annonce
Vejle

Trods kritiske røster på Facebook: DGI Huset holder fast i sangaften for 1100 gæster torsdag

Der plejer at være stor opbakning til sangaftenerne i DGI Huset. Det er aftener, der skaber fællesskab og livsglæde, og det er værd at holde fast i - så længe det kan ske under ordnede forhold og efter myndighedernes anbefalinger, mener Roland Christiansen. Billedet her er fra en sangaften inden corona-pandemien. Arkivfoto: Søren E. Alwan
DGI Husets direktør holder fast i, at sangaftener kan gennemføres på forsvarlig vis. Vi forholder os ikke til, hvad Facebook-politiet mener, men til, hvad myndighederne siger, lyder det fra direktøren.

Vejle: Knap 1100 sangglade mennesker mødes torsdag aften 9. december til sangaften i DGI Husets store hal, Spektrum.

Selvom coronasmitten i øjeblikket er tiltagende, og sangarrangementet bliver kritiseret på blandt andet Facebook, holder DGI Husets direktør Roland Christiansen fast i at gennemføre.

- Jeg har det grundlæggende standpunkt, at jeg ikke er ekspert inden for corona. Det er Søren Brostrøm (direktør i Sundhedsstyrelsen, red.) og de andre. Jeg forholder mig til deres udmeldinger og anbefalinger. Kommer der nogle nye anbefalinger, så følger vi naturligvis dem, siger direktøren.

Annonce

Som retningslinjerne er lige nu, er der ikke noget til hinder for at afvikle sådan en sangaften.

- Samtidig er deltagerne ved vores sangaftener voksne, ansvarlige mennesker, som tager hensyn og passer på hinanden. Omkring trefjerdedele af dem hører under "det grå guld", og mange af dem vil allerede have fået deres tredje stik, forklarer Roland Christiansen.

Med til at forebygge ensomhed

DGI Husets direktør er godt klar over, at flere kritikere på Facebook mener, det er forkert at samle så mange til en sangaften.

- Vi forholder os ikke til, hvad Facebook-politiet, som jeg kalder dem, mener. Vi forholder os til, hvad myndighederne siger. Det er dem, der er eksperter, siger Roland Christiansen.

Vi forholder os ikke til, hvad Facebook-politiet, som jeg kalder dem, mener. Vi forholder os til, hvad myndighederne siger. Det er dem, der er eksperter.

Roland Christiansen, direktør

For ham handler sangaftenen ikke bare om at mødes og synge nogle sange.

- Vores opgave er at skabe aktiviteter, der er med til at facilitere fællesskabet og give gode oplevelser for vejlenserne. Sådan et arrangement her er med til at bekæmpe ensomhed, og det er også et vigtigt formål, siger han og forklarer:

- Jeg kender mange, der havde det rigtig hårdt sidste vinter, fordi de på grund af corona var afskåret fra fællesskaberne. Jeg vil godt kæmpe for, at så længe, det foregår på en ordentlig måde, så skal vi holde fast i de fællesskaber, vi kan. Vi skal igennem den her vinter med corona.

Annonce

Folk er gode til at tage hensyn

Ved torsdagens sangaften bliver der gjort meget for at passe så godt på deltagerne som muligt.

- Der er plads til omkring 2000 gæster, men der bliver kun omkring 1100, så der er god mulighed for at holde afstand. Alle skal vise coronapas, og der vil være håndsprit. Og når arrangementet er slut, så åbner vi alle udgange, også nødudgange, så man ikke stimler sammen ved udgangene, forklarer Roland Christiansen.

- Min erfaring fra tidligere sangaftener er, at folk er enormt gode til at vise hensyn og holde afstand. Jeg har generelt stor tillid til, at de mennesker, der kommer, kan tage ansvar og passe på hinanden, mener han.

Annonce
Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Breinholt bliver rørt over at se nye festivalgæster, men han mener én ting burde forbydes: - Hvis du er for gammel til at tage på festival, så skal du holde dig væk

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Vejle Boldklub

VB forlænger aftalen med ung forsvarsspiller, der tidligere i år fik sin førsteholdsdebut

Vejle For abonnenter

Borgmesteren i Aarhus fører protektionistisk sognerådspolitik: Naturligvis ligger Jyllands lufthavn i Billund

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Vejle

Dokumenter blev holdt hemmelige: Nu kan du købe papirerne, der fortæller om tidligere dronnings utroskab og den frygtelige straf

Vejle For abonnenter

Giver det mening? Vejles vigtige trafikrute får fire spor, men kun på en del af ruten - her er forklaringen

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Kultur

Se video: I dag må du bare ikke gå glip af Danmarks hurtigst voksende fænomen - 'selvom han i virkeligheden står på den forkerte scene'

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Kultur

Se torsdagsbillederne fra Jelling: Malurt, Drew Sycamore og TV-2 holdt sammen med publikum en blæsende og kølig fest

Annonce