Annonce
Billund

Trods mere end 50.000 underskrifter: Ikke den store opbakning fra de lokale folketingsmedlemmer

Hverken Anni Matthiesen (V) eller Troels Ravn (S) er her og nu indstillet på at gøre noget ved den gensidige forsørgerpligt. Arkivfoto
Hverken Troels Ravn eller Anni Matthiesen tager borgerforslaget om at afskaffe gensidig forsørgerligt op i Folketinget.
Annonce

Billund: Annette og Ejner Aurelius, som føler sig klemt af den gensidige forsørgerpligt, må sætte deres lid til nogle andre end de lokalt valgte folketingsmedlemmer Anni Matthiesen (V) og Troels Ravn (S).

Der er i hvert fald ikke nogen af de to, der her og nu har tænkt sig at tage borgerforslaget "Total afskaffelse af gensidig forsørgerpligt" med ind i folketingssalen. Borgerforslaget har netop i denne uge rundet de 50.000 underskrifter, der skal til for - måske - at komme til debat i folketingssalen.

- Vi har ikke drøftet sagen i folketingsgruppen, og derfor kan jeg heller ikke udtale mig på vegne af Socialdemokratiet på nuværende tidspunkt, siger Troels Ravn, der dog mener, at det er vigtigt at tage en debat om den gensidige forsørgerpligt.

- Jeg anerkender, at den gensidige forsørgerpligt kan opleves som både gammeldags, urimelig og diskriminerende. Jeg mener grundlæggende, at vi i et velfærdssamfund skal have nogle sociale ydelser, så mennesker kan leve et værdigt liv, lyder det fra socialdemokraten.

Annonce

Nej fra Anni

Heller ikke Anni Matthiesen har tænkt sig at røre borgerforslaget, da det er hendes eget parti, Venstre, der har indført den gensidige forsørgerpligt.

- Jeg er dog enig i, at der kan være ting, der skal ændres, siger hun og opfordrer folkene bag borgerforslaget til at tage fat i nogle af partiernes ordførere på beskæftigelsesområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce