Annonce
Hedensted

Trods naboprotester: Camping-tipi får lov at blive

Betina Nygaard Johansen glæder sig over, at hun kan få lov at beholde den store tipi. Den udgør et hyggeligt opholdsrum for gæsterne i regnvejr og giver mulighed for at lave arrangementer under tag. Foto: Michael Svenningsen
Tipi giver campingplads mulighed for indtjening uden for højsæsonen og kan bruges af både gæster og byens borgere. Men der skal være ro kl. 22 på hverdage.
Annonce

Tørring: Flere naboer har udtrykt bekymring over et 80 kvm stort indianertelt på Tørring Campingplads, men på trods af det har politikerne i kommunens tekniske udvalg sagt ja til, at tipien kan blive.

Nærmere bestemt har udvalget givet en landzonetilladelse, som betyder, at tipien får lov at stå på campingpladsen i sæsonen, der begynder med påsken og slutter 1. oktober.

- Vi ved godt, at ikke alle jubler over beslutningen, men vi tror på, at det er positivt for både campingpladsen og byen. Vi har været ude og snakke med naboerne, og selvom nogle er skeptiske, er der også mange, der er glade for alt det gode, der sker på pladsen, siger formand for teknisk udvalg, Lene Tingleff (V).

I et forsøg på at komme de bekymrede naboer i møde, har udvalget lavet nogle restriktioner på brugen af det store indianertelt, nemlig at arrangementer skal slutte senest kl. 23 i weekender og kl. 22 på hverdage.

- På den måde håber vi, at det er noget, alle kan leve med. For vi vil gerne bakke op, når nogen lægger energi og engagement i at gøre noget godt for byen, siger Lene Tingleff.

Annonce

Afviser fest-gæster

På Tørring Campingplads skaber beslutningen glæde.

- Det er helt fint med tidspunkterne, for det stemmer med de regler, vi i forvejen har på campingpladsen. Det er en stille og rolig plads, hvor vi først og fremmest har naturturister i alderen 60 år og op, siger forpagter Betina Nygaard Johansen.

Hun forstår godt, at nogle af naboerne har været skeptiske, men hun ville ønske, at de var kommet til hende med bekymringerne.

- Vi ville rigtig gerne have haft dialogen, så vi kunne fortælle, hvad, det er, vi vil med pladsen. For vi har ingen intention om at gøre det til en festplads eller en ungdomshule. Vi har faktisk afvist gæster, som kom for at feste i deres telt, siger Betina Nygaard Johansen.

Annonce

Barnedåb og bagagerumsmarked

Når tipien er vigtig for campingpladsen, er det dels, fordi der mangler et fælles opholdsrum, når de 30 enheder er fyldt i højsæsonen, dels, fordi det giver en mulighed for at lave arrangementer i ydersæsonen - og være noget for byen.

- Det er svært at skabe indtægter her uden for kanosæsonen, men det har vi mulighed for med tipien. De seneste weekender har vi således haft barnedåb og et firmaarrangement, hvor gæsterne spiste i tipien og overnattede i vores hytter. Der har også været sammenkomst for Trekantens Citroënklub, siger Betina Nygaard Johansen.

I den kommende tid er der blandt andet planlagt bagagerumsmarked, hvilket er med til at skabe liv i området. I uge 42 lukker pladsen for sæsonen, og tipien bliver taget ned indtil næste sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce