Annonce
Børkop

Trods nedlukning: Der er stadig liv i Børkops midte

Bageren og blomsterhandlerne er blandt dem, der gerne må holde åbent. Foto: Jørgen Flindt
Trods nedlukning er der faktisk meget, som stadig har åbent i Børkops bymidte. Men hos handelsstandsforeningen mærker man, at mange kunder tror, at der er lukket mere ned, end der er. Opfordringen lyder på at huske at handle lokalt. Det er vigtigere end nogensinde før.
Annonce

Børkop: Januarlyset vil ikke rigtig bryde igennem denne formiddag, og det er næsten helt symbolsk. Lyset vil ikke rigtig finde vejen frem i disse tider, og de mærker det i Børkops bymidte, Ny Boder.

Byen er ramt af nedlukning, ganske som de er overalt i landet, men byen er ikke lukket helt ned, men mange tror den er. Den fornemmelse er tydelig hos handelsstandsforeningen.

- Der er stadig et handelsliv, men det lider under, at folk ikke helt tror, det er der. Mange forbinder en nedlukning med, at der ikke er noget åbent ud over dagligvarebutikkerne, men det er der, og det er et vigtigt budskab at få ud, at der stadig er gode handlemuligheder i Børkop, siger Katrine Bjerring, der er frisør og medlem af Børkop Handel og Erhvervs bestyrelse.

Fokus på handelslivet

I den kommende tid sætter vi ekstra fokus på handelslivet i Børkop, for nok er Danmark ramt af en nedlukning, men der er stadig masser af handelsliv i byen.

Noget af det liv trækker vejret tungt, for der er begrænsede muligheder, andre har fundet veje til at sno sig gennem, og andre igen har kronede dage.

Der kan selvfølgelig også være historier at fortælle fra de andre byer i området, men der vil være mest fokus på Børkop, da det er den største handelsby i området.

Og derudover er der stadig masser af liv på en anden måde end vanligt. Spisestederne byder i stor stil på take away, og mange af de nedlukkede butikker har åbent på nettet, og nogle af dem sælger varer ud af døren, og det er en vigtig ting at holde sig for øje, siger Katrine Bjerring.

- Uanset om man holder fysisk åbent som vanligt eller ej, er det vigtigt, at man støtter sin egen lokale by, for byen bliver nødt til at stå sammen. Ellers har vi ikke noget byliv tilbage. De lokale butikker har brug for lokal hjælp, siger hun.

Annonce

Færre kunder men stadig åben

Midt i Ny Boder ligger Klinik for fodterapi. Her er der denne formiddag lukket, men når der er kunder, holdes åbent.


Jeg har stadig kunder, men jeg har ikke så mange som før nedlukningen. Det virker til, at kunderne tror, at nedlukning betyder, at jeg også er lukket ned.

Rebekka Kring, indehaver af Klinik for fodterapi


- Jeg har stadig kunder, men jeg har ikke så mange som før nedlukningen. Det virker til, at kunderne tror, at nedlukning betyder, at jeg også er lukket ned. Men jeg er en del af sundhedstilbuddene, og jeg må gerne holde åbent, siger Rebekka Kring, der er er indehaver af fodklinikken.

Hun oplevede, at da statsminister Mette Frederiksen meldte ud, at alle unødvendige aftaler skulle aflyses, ja så strømmede det ind med aflysninger.

- Hun mente jo ikke hos mig og mine kolleger rundt i landet, men det vidste folk ikke, så mine kunder meldte fra i stor stil. Siden er det blevet bedre, og der kommer endda nye kunder til, som jeg ikke har haft før, men i det samlede billede har jeg slet ikke så mange kunder som før, siger hun.

Rebekka Kring skal nok klare det økonomisk, for hun har et vikarjob ved siden af. Men hun håber da, at flere kunder finder vejen hen til hende igen. Men kigger hun ud på gågaden i Børkop, må hun bare sande, at den er blevet meget mere tom efter nedlukningen.

- Det er jo ikke sådan, at der normalt er et stort mylder af mennesker i Ny Boder, men det er rigtigt slemt nu. Der er helt dødt, og det smitter da af, også på min virksomhed. Det er ikke, fordi der er mange kunder, som bare lige kommer ind fra gaden, men de lægger mærke til mig den vej, og det gør de ikke lige nu, siger hun.

Rebekka Kring fra Klinik for Fodterapi mærker, at der er blevet længere mellem kunderne, for de tror, at hendes fodklinik ikke må holde åbent her i nedlukningen. Men hun må gerne holde åbent. Privatfoto

Hvornår det hele ender, ved kun corona-virussen og Mette Frederiksen, men så længe byen virker stille, er det, ifølge Katrine Bjerring fra handelsstandsforeningen, ekstra vigtigt at huske på, at det er den ikke. Men den dog delvist lukket. Hun ved det, for hun er frisør og må derfor holde lukket.

- Vi kan ikke holde åbent lige nu, men jeg har, ganske som vi alle har, brug for en sund og stærk by, så husk at bakke de butikker og spisesteder op, der jo har åbent enten fysisk eller på nettet. Det har vel stort set aldrig været mere vigtig end nu, siger Katrine Bjerring.

Ny Boder i Børkop i regnvejr. Her er meget stille. På grund af vejret og nedlukningen. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce