Annonce
Børkop

Trods rygter: Vej udenom Brejning skal ikke lukkes

Skikballevej ved Gauerslund bruges af mange, også skolebørn på vej til Gauerslund. Dens fremtid bliver ændret, men den er ikke ved at blive lukket af nu her. Foto: Jørgen Flindt
Der udstykkes ved Fælleshåbsvej og Skikballevej. Og lokal byrådspolitiker har fået spørgsmål om Skikballevejs fremtid. Noget skal på sigt ske med vejen. Men lige nu og her er alt som vanligt.
Annonce

Brejning: Den har ligget der i årtier,  og det forbliver den ved med.

Skikballevej er en vej, der forbinder Gauerslund med Stistedvej, der binder Brejning og Gårslev sammen. Men det er også en vej, hvor der foregår masser af byggeri for tiden, da der udstykkes til boliger og ligeledes skal der bygges et nyt plejecenter der.

Og det betyder, at der kommer til at ske ændringer med vejen, men det er dog ikke lige nu, der skal ske noget.

Byrådsmedlem Morten Kristensen (SF) har fået en del spørgsmål for lokale borgere, der er usikre på, hvad der skal ske med vejen. Frygten er, at den lukkes for trafik, hvilket vil være svært for især de landsbrugsmaskiner, der gør brug af vejen.

- Jeg har snakket med en borger i området, som har fået oplyst, at Skikballevej ikke lukkes i forbindelse med den første etape. Men helhedsplanen for Brejning Syd foreskriver dog, at Skikballevej på sigt omdannes til cykel/gangsti, nævner Morten Kristensen.

Annonce

Ikke som en start

Dermed sker der ikke noget med Skikballevej. Ikke som en start i hvert fald.

- Når kommende etaper udvikles, vil det være logisk, at kommunen kigger på, hvornår adgangsvejen fra Fælleshåbsvej føres igennem til Skikballevej, og ændringer derfor skal laves, siger han.

En af de ting, der skal findes en løsning på, er landbrugsmaskiner.


Jeg er sikker på, at der på sigt sikres en løsning, som tilgodeser, at landbrugsmaskiner og lastvogne kan køre på Skikballevej.

Morten Kristensen


- Jeg er sikker på, at der på sigt sikres en løsning, som tilgodeser, at landbrugsmaskiner og lastvogne kan køre på Skikballevej. Og at det sker med sikring af gode forhold for cyklister og gående, siger Morten Kristensen.

Annonce

Også andre ting

Ud over Skikballevej skal der ifølge helhedsplanen også kigges på andre ting i området. Helhedsplanen beskriver blandt andet, at der skal kigges på, hvordan man kan skabe trygge og sikre overgange ved skolen.

Her skal indtænkes både udformning af vejen/krydset samt antal sideveje og indkørselsforhold til hallen/skolen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce