Annonce
HIC

Trods vanvids-comeback: HIC led sæsonens andet nederlag i Randers

Horsens IC tabte torsdag aften 96-91 til Randers Cimbria efter en hektisk afslutning. Foto: Anne Myrup Pedersen
Horsens IC tabte sæsonens anden kamp, da holdet måtte tage fra Randers med et nederlag på 94-91. Den sidste afslutning dansede på ringen, men nærmere overtid kom HIC ikke.
Annonce

Randers: Der var østjysk top- og rivalopgør på programmet, da Horsens IC torsdag aften gæstede Randers Cimbria i Arena Randers.

Hjemmeholdet var inden kampen ubesejret i seks kampe – og havde ligesom Horsens IC hidtil kun lidt ét nederlag i sæsonen.

Og sådan er det stadig. Randers Cimbria vandt med 94-91. Vedran Borovcanins tre-point forsøg i slutsekunderne var tæt på at sende kampen i overtid, men afslutningen dansede på ringen uden at kaste point af sig.

Det var et hjemmehold sprængtfyldt med selvtillid, der gik på banen i Arena Randers. Og det var til at se fra startfløjtet.

For bare to minutter inde i opgøret var kronjyderne allerede foran med 9-0, og det var først ved det efterfølgende angreb, at det lykkedes Horsens IC at komme på tavlen ved den 22-årige brandvarme amerikanske topscorer Roberto Gallinat, der i sidste uge blev kåret til månedens spiller for september og oktober af det danske basketballsite Fullcourt.

Halvvejs inde i første periode var hjemmeholdet foran med 21 point – og de hyppige scoringer fortsatte og fortsatte.

En skarp Stefan Savic formåede dog med fem scoringer at holde Horsens IC nogenlunde inde i opgøret, men det var hjemmeholdet, der var foran med 33-20 efter første periode.

Randers Cimbria - Horsens IC 96-91 (57-43)

Basketligaen:

Pointscorere Randers Cimbria: Josh Fortune 26, Corey Silverstrom 17, Jonathan Jeanne 16, Rasmus Bach 15, Brantley Bynum 11, Chris Marius Nielsen 9, Oliver William Strøh 2.

Pointscorere Horsens IC: Roberto Gallinat 23, Vedran Borovcanin 21, Stefan Savic 19, Brandon Scott Gilbeck 14, Otis Livingston Ll 5, Bakir Serdarevic 5, Lasse Elbæk Pedersen 4.

Annonce

Horsensiansk lyn-comeback

Det var et helt anderledes Horsens IC, der tog hul på anden periode. Især serbiske Vedran Borovcanic lagde stærkt ud, da han ved udeholdets to første angreb egenhændigt formindskede værternes føring med seks point.

Serberens scoringer var startskuddet på nogle særdeles suveræne Horsens-minutter – og pludselig var stillingen 37-34.

Men da de gule for første gang for alvor havde skudt sig ind i opgøret, tog kronjyderne fat igen. Horsens IC havde især svært ved at holde snor i amerikanske Josh Fortune, hvis skudpræcision var en væsentlig årsag til, at de hvidtrøjede værter kunne gå til pause med en føring på 57-43.

I tredje periode formåede hverken værterne eller gæsterne at sætte en større point-kavalkade sammen. Det var alligevel Randers Cimbria, der sluttede perioden bedst af og kunne gå ind til kampens sidste periode med en solid føring på 84-66.

Det var Horsens IC's andet nederlag i sæsonen.Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Intens afslutning

Det lignede en umulig opgave for Horsens IC at hente hjemmeholdets 18-points forspring, men de gule gav ikke op.

Kort inde i fjerde periode havde Horsens mindsket værternes forspring til otte point.

Randers-spillerne begyndte tydeligt at mærke nervøsiteten og havde ualmindeligt svært ved at sætte angrebene sammen. Horsens IC kunne pludselig lugte blod, og da der resterede tre et halvt minut, var randrusianerne kun foran med fem point.

Horsens IC fortsatte pointscoringen – og med et halvandet minut tilbage var hjemmeholdets føring forvandlet til blot et point.

Derefter satte Josh Fortune to straffekast i kurven for det pressede hjemmehold, hvorefter Horsens IC for første gang siden kampens start havde muligheden for at udligne med 14 sekunder tilbage.

Vedran Borovcanins tre-point forsøg dansede dog rundt på kurven uden at ryge i nettet, hvorefter værterne øgede føringen med to point – til slutresultatet 96-91.

Med nederlaget forbliver Horsens IC på tredjepladsen i Pro-A puljen, som Randers nu fører med ni sejre og kun ét nederlag.

Horsens IC’s næste kamp er søndag 24. november, hvor Værløse Blue Hawks gæster Forum Horsens. Et Værløse-hold, som Horsens IC overlegent slog 93-73 i sæsonpremieren.

Horsens IC haltede efter Randers Cimbria store dele af kampen - og var bagud med 14 point ved pausen.Foto: Anne Myrup Pedersen
Horsens IC formåede dog alligevel at presse værterne til det ypperste, men trods et flot comeback i fjerde periode måtte de rejse fra Randers med et nederlag i bagagen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce