Annonce
Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Torsdag aften havde asfaltfirmaet Peab spærret krydset, hvor Koldingvej mødes med Grønlandsvej, så bilisterne måtte ud på en regnvåd omvej. Der venter dog fortsat asfaltarbejde den kommende uge, da regnen har forsinket projektet. Foto: Mariane Nielsen
Fredag skulle den sidste asfaltmaskine forlade en nyasfalteret Koldingvej. Men den vedvarende regn har forsinket projektet.

Vejle: Asfaltmaskinerne har været på arbejde ad efterhånden mange forskellige omgange op og ned ad en af byens trafikerede indfaldsveje.

Fredag skulle de tunge maskiner have lagt den sidste stribe asfalt på Koldingvej, og torsdag aften var maskinerne da også i gang med at asfaltere det trafikerede kryds, hvor Koldingvej møder Grønlandsvej.

I en rum tid var indkørslen fra Grønlandsvej til Koldingvej helt spærret, så undertegnede og alle andre bilister måtte ud på en længere omvej via Gl. Kolding Landevej for at blive ledt ind på Koldingvej og tilbage mod byen.

Annonce

Det runger fortsat fredag

Selvom maskinerne arbejdede i de regnvåde aften- og nattetimer torsdag, slipper beboerne langs vejen og på de bagvedliggende villaveje ikke så let.

Asfaltarbejdet på den dobbeltsporede indfaldsvej strækker sig fra Teglgårdsvej til Grønlandsvej, og fredag er der fortsat dele af den godt to kilometer lange strækning, hvor det runger under dækkene på bilerne.

Det tidligere slidlag var et såkaldt tyndlag, som nu er skiftet efter 13 års brug. Det nye lag er tykkere, og det har en forventet levetid på op til 25 år.

Fra artiklen

Her er der endnu ikke lagt asfalt på det afskrællede slidlag, som Peab Asfalt har fjernet for snart et par uger siden.

Ifølge teknisk forvaltning skyldes projektets forsinkelse, at de store mængder regnvand den seneste uge har gjort det vanskeligt og nogle gange helt umuligt at lægge asfalt på den kuperede indfaldsvej.

Annonce

Tørre betingelser i næste uge

Nu hvor vejrudsigten har afblæst bygerne og hele næste uge ser tør ud, satser Peab og Vejle Kommune på, at projektet er færdigt, så den sidste asfaltmaskine har forladt Koldingvej torsdag i næste uge.

Så er den del af Vejles bidrag til Tour de France-ruten beklædt med lækker ny asfalt, mens beboerne med udkørsel til Koldingvej kan glæde sig over, at asfaltmaskinerne ikke vender tilbage foreløbig.

Det tidligere slidlag var et såkaldt tyndlag, som nu er skiftet efter 13 års brug. Det nye lag er tykkere, og det har en forventet levetid på op til 25 år.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Ny VB'er færdig for resten af sæsonen: Ramt af alvorlig knæskade

Annonce