Annonce
Vejle

Trodser indtil videre corona-anbefaling: Vejles værtshuse holder stadig åbent

- Jeg kan jo ikke bare sende dem ud i mørket uden penge, siger Johnny Beck om sine medarbejdere på værtshusets Lumskebugten i Havnegade. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Statsministeren har løftet pegefingeren, men Vejles værtshuse holder fortsat åbent. De venter på et egentligt forbud.

Vejle: Vejles vandhuller holder fortsat åbent.

Statsministeren løftede ellers pegefingeren onsdag aften og anbefalede alle værtshuse at holde lukket på grund af smittefaren ved coronavirus. Men det har flere værtshuse i byen valgt at overhøre indtil videre.

De venter på et forbud. Sådan svarer de fleste, da avisen ringer rundt til fem forskellige beverdinger for at spørge, om man fortsat kan købe øl og snaps hos dem.

- Vi kører videre, indtil myndighederne griber ind med loven, forklarer daglig leder Heidi Skov fra Klausen Bar i Fredericiagade.

Hvorfor har I valgt at trodse anbefalingen?

- Vi er selvstændige. Vi kan jo ikke leve af ingenting... vel? Så vi venter på forbuddet, og det følger vi selvfølgelig, svarer hun.

Borgerkroen i Vestergade har samme ejer og holder tilsvarende åbent.

Vi er selvstændige. Vi kan jo ikke leve af ingenting... vel? Så vi venter på forbuddet.

Heidi Skov, daglig leder af Klausen Bar

Det gør Ølstuen i Nørregade og Marys Pub i Vedelsgade også.

- Indtil videre holder vi åbent, men højst for 80 mennesker. Vi lukker, hvis vi skal, siger bartender Karin Petersen fra Marys Pub.

- Jeg synes, at udmeldingen er lidt diffus. Så jeg tror, at vi er lidt afventende i forhold til, hvad vi gør. Vi holder åbent for nu, fortæller ejer Ivan Hansen fra Ølstuen.

På Lumskebugten er ejer og byrådsmedlem for Socialdemokratiet Johnny Beck med egne ord helt overrumplet over statsministerens udmelding. I skrivende stund ved han ikke, hvad han gør. Han følger et forbud, hvis og når det kommer, men indtil videre tænker han meget på sit personale.

- Jeg har indkaldt dem til et møde, så må vi se, hvordan vi kan løse det. Men jeg kan jo ikke bare sende dem ud i mørket uden penge, forklarer han.

- Min forventlig er, at der kommer et forbud snart. Så lukker alle. Men man tænker jo: Hvordan skal vi alle sammen klare det, spørger Johnny Beck.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce