Annonce
Billund

Troels Ravn kalder trafikoplæg fint - men havde gerne set både en motorvej og en jernbane til Billund

Troels Ravn (S) bakker op om den trafikplan, som regeringen torsdag fremlagde. Alligevel er han ærgerlig over, at regeringen ikke ønsker at prioritere en ny motorvej i Jylland og en jernbane til Billund. Arkivfoto: André Thorup.
Trafikplanen er fin, mener Troels Ravn (S), som alligevel gerne havde set, at hans parti havde prioriteret en motorvej og en jernbane til Billund Lufthavn.

Billund: Billund i almindelighed – Billund Lufthavn i særdeleshed – stod tilbage med en lang næse, da regeringen torsdag fremlagde sit udspil til en kommende trafikplan med investeringer for et trecifret milliardbeløb. Hverken en ny jysk motorvej, i folkemunde kaldet Hærvejsmotorvejen, eller en jernbane fra Vejle til Billund var med i regeringens udspil.

Troels Ravn (S), der er valgt i Vejenkredsen, som dækker Billund og Vejen Kommuner, betegner overordnet planen som ”rigtig fin”, men også han havde gerne set, at Billund-området i højere grad var blevet tilgodeset, eksempelvis i form af en ny motorvej op gennem Jylland.

- Jeg mener, at Hærvejsmotorvejen er vigtig, både af hensyn til aflastning af E45, men også fordi vi skal have et Danmark, der hænger sammen, og vi skal også sikre udvikling og vækst i vores del af landet. Vi skal sikre, at der kan være virksomheder, arbejdspladser og bosætning, og der vil motorvejen spille en meget stor og afgørende rolle, siger Troels Ravn.

Annonce

Havde gerne set en jernbane

Heller ikke en jernbane til Billund Lufthavn ønsker regeringen umiddelbart at prioritere. Det har vakt stor frustration hos lufthavnen, og også regeringspartiets lokale folketingsmedlem ser gerne, at banen på et tidspunkt kan blive en realitet.

Trafikplanen

Regeringen fremlagde torsdag en trafikplan til et trecifret milliardbeløb.

Planen beskriver, hvordan blandt andet den østjyske motorvej skal udvides, ligesom det skal undersøges, om broen over Vejle Fjord skal udvides. Desuden skal motorvejen ved Odense udvides.

Regeringen ønsker dog ikke at prioritere en ny motorvej op gennem Jylland, ligesom den heller ikke ønsker at sætte penge af til en jernbane fra Vejle til Billund.

- Jeg havde selvfølgelig gerne set en jernbane til Billund, og jeg kan godt se de argumenter, som direktøren for lufthavnen kommer med. Derfor havde jeg gerne set banen af hensyn til udviklingen af Billund Lufthavn, som er vigtig for vores område, siger Troels Ravn, som dog ikke mener, at Billundbanen skal lægges i graven, blot fordi den ikke er med i regeringens oplæg.

- Jeg noterer mig, at Togfonden stadig skal drøftes i et særskilt forløb mellem de partier, som er en del af aftalen, siger han.

Annonce

Blev ikke vindere

Vi kan vel ikke komme udenom, at vores lokalområde ikke ligefrem var blandt vindere, da planen blev fremlagt?

- Nej, det kan vi bestemt ikke. Jeg stiller mig ikke op som Komiske Ali og påstår andet. Men det er ikke det samme som, at jeg skyder planen af bordet. Jeg er rigtig stolt over den trafikplan, for jeg synes, at den på mange måder udmærker sig ved at være helhedsorienteret og tage fat om de væsentlige problemstillinger.

Står du i en situation, hvor det kan være vanskeligt både at være tro mod din valgkreds og mod dit parti?

- Vi har heldigvis masser af luft til, at man kan debattere tingene. Vi har haft et internt temamøde om planen, hvor man har kunnet lufte sine idéer og holdninger. Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg gerne ser en Hærvejsmotorvej, og det ændrer det her ikke på, siger Troels Ravn og minder om, at regeringens udspil alene er et forhandlingsoplæg, hvor Folketingets øvrige partier har mulighed for at komme med forslag til justeringer.

- Nu kommer der et forhandlingsforløb med partierne omkring bordet, og så er det et spørgsmål om, hvad man kan forhandle sig til. Man skal kunne tælle til 90 mandater, siger Troels Ravn.


Jeg mener, at Hærvejsmotorvejen er vigtig, både af hensyn til aflastning af E45, men også fordi vi skal have et Danmark, der hænger sammen, og vi skal også sikre udvikling og vækst i vores del af landet.

Troels Ravn
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Billund

Generationskløften er meget tydelig med “partybussen”...

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce