x
Annonce
Billund

Troels Ravn om forbud mod gymnasiefusion: - Grindstedgymnasier har gode chancer for dispensation

Fortsæt arbejdet med fusionen, lyder opfordringen fra Troels Ravn, socialdemokratisk folketingsmedlem. Han vurderer, at gymnasierne i Grindsted har gode chancer for at få dispensation fra fusionsstoppet. Det er nemlig til for at beskytte de små mod at blive opslugt af de store, pointerer han. Arkivfoto
Socialdemokraten Troels Ravn vurderer, at gymnasierne i Grindsted har gode chancer for at få dispensation fra det ministerielle forbud mod at fusionere.

Grindsted: Erhvervsgymnasiet Grindsted og Grindsted Gymnasium og HF har gode chancer for at blive undtaget fra regeringens midlertidige stop for fusion af uddannelser.

Det vurderer folketingsmedlem Troels Ravn (S), efter at han tirsdag på Socialdemokratiets gruppemøde rejste sagen over for børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Han spærrede nemlig også selv øjnene op, da ministeren i sidste uge forbød fusioner.

- Vi er nødt til at skelne mellem, hvor det er en god og hvor det er en dårlig idé at fusionere to uddannelsesinstitutioner. I de tilfælde, hvor en fusion kan skabe bedre uddannelsesmuligheder i tyndt befolkede områder, kan det være fornuftigt at sammenlægge flere uddannelser. Og det gælder altså Erhvervsgymnasiet Grindsted og Grindsted Gymnasium og HF, fastslår Troels Ravn og tilføjer:

- Nogle steder giver det mening at fusionere – og det gør det i Grindsteds tilfælde. Det er centraliseringen fra land til by, vi med fusionsstoppet vil gøre op med. Ikke den sunde fornuft.

Annonce
Det, man vil undgå med fusionsstoppet, er en gentagelse af VUC-modellen – altså, hvor man fra central side fusionerede en række VUC-uddannelser rundt om i landet, og derefter lukkede en stor del af dem.

Troels Ravn (S)

Beskytte de små

Troels Ravn opfordrer derfor til, at de lokale ungdomsuddannelsesinstitutioner fortsætter arbejdet med fusionsplanerne, og han vil på Christiansborg arbejde for, at uddannelsesinstitutioner lokalt får lov til at fusionere de steder, det giver mening og er sund fornuft.

- Formålet med fusionstoppet er jo netop at beskytte de små unddannnelsesinstitutioner. Vi synes ikke, at det er en god idé, at en stor uddannelsesinstitution i en stor by fusionerer med en lille i en mindre by og bliver en afdeling af den store. Så er der en risiko for, at den lille afdeling bliver nedlagt. Men det er jo ikke tilfældet med gymnasierne i Grindsted, siger Troels Ravn og pointerer, at regeringens mål er, at der er gode lokale uddannelsesinstitutioner i hele landet.

Uddannelse til alle

Troels Ravn understreger, at både han og resten af regeringen anser gode lokale uddannelsesinstitutioner i hele landet for vigtige.

- Vi skal have alle unge mennesker med på uddannelsesvognen, siger Troels Ravn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Kirsten måtte køre hjem med alt sit skrald: Kun folk med lige nummerplader kom ind på genbrugspladsen

Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Erhverv

Kirk-familien skovler milliarder ind

Annonce