Annonce
Børkop

Trolden i Børkop kan komme et kæmpe troldeskridt nærmere

Børkop vil gerne have en trold, og det kan meget vel blive muligt, hvis kommunen siger ja til at støtte projektet. Trolden her bliver det ikke, for ingen af landets 10 trolde ser ens ud. Foto: Thomas Dambo
Lokale kræfter har ansøgt Vejle Kommune om 315.000 kroner til et stort troldeprojekt ved vandmøllerne. Og noget tyder på, at de penge bevilges, for troldeprojektet passer lige som troldefod i hose til visionen om Naturbyen.
Annonce

Børkop: Drømmen om en cirka fire meter høj trætrold i Børkop kan torsdag tage et stort troldeskridt nærmere målet.

Her skal udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati nemlig mødes, og der er kun et punkt på programmet. Trolden.

Der er ansøgt om 315.000 kroner til troldeprojektet i den grønne kile ved de to vandmøller, og i oplægget lægger forvaltningen op til, at pengene bevilges.

Det er Børkop Lokalråd, som har ansøgt pengene, og det sker i samarbejde med Børkop Vandmølles Venner, Kunstskabet og Børkop Troldegruppe. Alle instanser arbejder for at få opstillet et kunstværk udformet som en stor trold i træ på det grønne område mellem de to vandmøller i Børkop.


Den vil skabe en synlighed, og den kan trække endnu flere til området fra nær og fjern.

Bjarne Andersen, lokalrådsformand


- Vi står sammen om at skabe en fælles identitet i den grønne kile, og her kan trolden være et stort bidrag. Den vil skabe en synlighed, og den kan trække endnu flere til området fra nær og fjern. Og det mener vi passer perfekt ind i byvisionen om Naturbyen, siger Bjarne Andersen, der er formand for Børkop Lokalråd.

Annonce

Gemme sig

Tanken er, at trolden skal gemme sig et eller andet sted i den grønne kile. Der skal ikke være en sti, der fører lige til trolden, da en del af oplevelsen med trolden er, at de besøgende skal ud og lede efter den.

Det er et koncept, der fungerer ti andre steder i landet, og Børkop kan derfor blive sted nummer 11 med en trold.

Der er mange danskere, som har taget idéen til sig, og de kører rundt i landet for at finde troldene. Det er en en del af oplevelsen.

Annonce

Kæmpe hjælp

De 315.000 kroner er ikke nok til at nå helt i mål, men det vil være en kæmpe hjælp. Der skal stadig samles cirka 100.000 kroner ind, og her søges diverse fonde.

Kunstneren hedder Thomas Dambo, og han har sagt god for, at Børkop kan blive det næste sted med en stor trold. Men han vil gerne i gang til foråret, og det sætter ekstra pres på processen.

- På den korte bane er det helt nødvendigt, at kommunen hjælper til økonomisk, for ellers kan vi ikke nå det inden foråret. Men hvis udvalget siger ja til at bevilge pengene, kommer vi et kæmpe skridt nærmere målet, siger Bjarne Andersen.

Sådan er det med trolde. I hvert fald de store af dem. Der skal store skridt til.

Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati holder møde holder møde, virtuel, torsdag 3. december klokken 12.

Trolden og drillerierne

Hvordan passer en trold ind i landskabet ved vandmøllerne?

Jo, det kan der være mange bud på, men et oplagt bud er drillerier.

For trolde kan godt lide godmodige drillerier, og drillerier har der været mange af mellem de to vandmøller.

Børkop Vandmølle er ældst, og her løber vandet først forbi, før det løber videre nedstrøms til Brøndsted Mølle.

De to møller har genem tiderne ikke altid været på lige god talefod, for vandet i Skærup Å er til tider blevet holdt tilbage hos Børkop Vandmølle. Bevidst og ubevidst.

Drillerier er der ingen af nu til dags mellem de to møller, men hvis der kommer en trold til området, ja, så kan man aldrig vide, om det er en drilletrold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce