Annonce
Billund

Tronsøskolen får 3,5 mio. kroner af Nordeafonden: - Kom på kostskole og snus til de praktiske fag

Tronsøskolen har sammen med landets andre Frie Fagskoler fået 3,5 mio. kroner af Nordeafonden, så man kan introducere folkeskolelever bedre til de praktiske fag. - Det er en kæmpe anerkendelse, lyder det fra en glad forstander i Grindsted, Toni Hessner. Arkivfoto: Martin Ravn
Tronsøskolen og andre Frie Fagskoler har fået 3,5. mio. kroner af Nordeafonden. Målet er at inspirere folkeskolen til mere praksisnær undervisning og give eleverne mulighed for at komme på nogle dages kostskole for at snuse til praktiske fag.

Grindsted: Den Frie Fagskole Tronsøskolen skal stå i spidsen for et projekt, der skal give flere unge smag for at vælge en praktisk uddannelse. Nordeafonden støtter projektet, der løber over tre år, med 3,5 millioner kroner.

- Det er en kæmpe anerkendelse af vores skoleform, lyder det fra Toni Hessner, glad forstander i Grindsted og formand for foreningen Frie Fagskoler.

Projektet ”Prøv før du vælger – Nye veje til erhvervsuddannelse” har til formål, at Frie Fagskoler i samarbejde med erhvervsskoler og virksomheder udvikler praktiske forløb i form af kostskole-camps. Hver camp vil have en varighed på to-frem og er primært henvendt til unge i 7. – 9.-klasse i folkeskolen, som får mulighed for at afprøve et eller flere håndværksfag indenfor en branche i et kostskolemiljø.

- Vi har mange spændende forløb, som kan gøre de unge mere kloge på, hvad de gerne vil i livet. Nogle opdager, at det kan være spændende at tage en håndværksmæssig uddannelse, som de så altid kan bygge oven på senere hen, siger Toni Hessner.

Annonce

Tronsøskolen er både fri fagskole og efterskole

Tronsøskolen i Grindsted er både fri fagskole og efterskole.

Skolen har 125 elever, fordelt på forskellige linjer.

Forstander Toni Hessner vil gerne se skolen vokse til 150 elever.

På Frie Fagskoler er en del af undervisningen praktisk og foregår i værksteder.

Målet er, at 500 folkeskoleelever gennem de næste tre år skal deltage i kostskoleophold på nogle af landets frie fagskoler. Opholdet er gratis for eleverne. Inklusiv de understøttende aktiviteter forventes projektet dog at nå ud til mere end 4.000 folkeskoleelever og på sigt mange flere.

Udvikle folkeskolen

Målet med det nye projekt er dog ikke kun at give den unge en god oplevelse med nogle dage på en kostskole. Ambitionen er også at udvikle undervisningsforløb, som kan bruges i folkeskolen.

- Vi vil gerne være med til at nytænke folkeskolens undervisning og åbne unges øjne for en erhvervsuddannelse på en ny sjov og praktisk-motiverende måde. Vi vil altså gerne skabe noget, som man bagefter kan bruge ude i folkeskolerne. Vi har jo stor erfaring i, hvordan man arbejder praktisk med fagene og håber, at vi med det her kan vise vej til en anderledes undervisningskultur i folkeskolen, siger Toni Hessner.

Egne lærere

Det er de frie fagskolers egne lærere, der skal stå for undervisningen af folkeskoleeleverne. Allerede i efteråret forsøger man at finde en form sammen med de nuværende elever på de frie fagskoler. I efteråret skal der være campus rundt om i landet, og fra efteråret 2020 vil der ifølge Toni Hessner være "fuldt drøn på".

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midtby-udlejere: - Uacceptabelt at vi stadig skal døje med oversvømmelser

Erhverv

Varde Garten er kommet godt fra start

Vejle For abonnenter

Undren hos organisation: Svensk produkt ulovligt - men lignende dansk produkt er lovligt

Annonce