Annonce
Kultur

Truet på livet: Nyt middel sættes ind i kampen for højskolens overlevelse

Inspireret af andre højskoler er der nu oprettet en låneforening, der giver mulighed for at investere i folkeaktier til fordel for Brandbjerg Højskole. Arkivfoto: Mette Mørk
På få dage har tidligere elever, venner og naboer til Brandbjerg Højskole stiftet en låneforening. Den skal hjælpe med at skaffe flere midler til den kriseramte højskole.

Brandbjerg: Den stiftende generalforsamling blev afholdt over et telefonmøde, da Låneforeningen for Brandbjerg Højskole blev oprettet forleden dag.

Formålet med låneforeningen er, at man kan købe folkeaktier for minimum 5000 kroner. Disse penge skal herefter udlånes til Brandbjerg Højskole, som kæmper for at undgå konkurs, efter at skolens kassekredit er barberet ned til et minimum.

Jesper Winther, der er tidligere elev og nuværende lærer på Brandbjerg Højskole, fortæller om den nye låneforening:

- De penge, som låneforening får igennem folkeaktierne, lånes ud til højskolen rente- og afkastfrit. Det vil altså sige, at det ikke er en aktie, man kan tjene noget på. Men det er en aktie, man investerer i, fordi man tror på Brandbjerg Højskole. Vores store drøm er, at låneforeningen kan hjælpe højskolen ud af krisen og samtidig give den et større økonomisk råderum i fremtiden, siger han.

I bestyrelsen for Låneforeningen for Brandbjerg Højskole sidder Lone Rosendal Højrup, Jesper Holm Jespersen, Birgitte Rosager Møldrup, Marie Julie Sørensen og Jesper Winther. Nogle af dem er tidligere elever på højskolen, mens andre er naboer eller en del af foreningen Brandbjerg Højskoles Venner.

Annonce

Konceptet er, at jo mere man investerer, jo mere får man igen.

Jesper Winther, tidligere elev og nuværende lærer på Brandbjerg Højskole

Folkeaktie giver goder

Men selvom der ikke er et økonomisk afkast nu og her, er der andre goder ved at købe en folkeaktie, forklarer Jesper Winther.

- Konceptet er, at jo mere man investerer, jo mere får man igen. Man bliver blandt andet inviteret til gratis at deltage i den årlige generalforsamling, som er en hel dag med foredrag, forplejning og højskolestemning. Men ellers er der i løbet af et år mange andre højskolearrangementer, man kan få mulighed for at deltage gratis i, hvis man investerer i folkeaktierne, siger han.

Aktien gælder for fem år, og man kan få pengene tilbage, såfremt Brandbjerg Højskole stadig eksisterer til den tid. Man kan læse mere om låneforeningen på højskolens hjemmeside.

Låneforeningen er det andet tiltag, der skal hjælpe Brandbjerg Højskole til overlevelse. I lørdags oprettede højskolens elevforening en indsamling, som i skrivende stund er på 220.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Mens coronastormen raser: 101-årige Irmgard går tur hver dag og klarer selv al rengøring

Annonce