x
Annonce
Ikast-Brande

Trygfond-bamser forsynes med trøjer fra Nr. Snede og Ejstrupholm

Billedet af de flittige "bamsetrøje-nørklere" er taget i Røde Kors butik i Ejstrupholm. Privatfoto
"Nørklere" er godt i gang med at sy trøjer til bamser, der skal deles ud på børnepsykiatrisk afdeling.

Nr. Snede/Ejstrupholm: En flok flittige kvinder fra Nørre Snede og Ejstrupholm har i disse dage travlt med at sy bamse-trøjer. Og det er nogle ganske særlige små trøjer. De skal nemlig sætte på Trygfondens bamser, der leveres til børnepsykiatrisk afdeling på Skejby Sygehus i Aarhus.

Når arbejdet er færdigt, vil der være syet omkring 100 sæt mini-trøjer, der så kommer på bamserne, der udleveres til børn på børnepsykiatrisk afdeling.

Projektet er blevet inspireret af et andet lokalt nødhjælps-projekt, hvor en gruppe lokale kvinder hækler tæpper og trøjer i menighedshuset i Hampen - tæpper og trøjer, der går til rumænske børnehjem.

Det havde Ole Revsgaard Andersen fra Hampen læst om, og han tænkte på, om der kunne skabes noget lignende, der kunne gavne børn på børnepsykiatrisk afdeling.

Ole Revsgaard Andersen er regionsrådsmedlem for DF i Region Midtjylland, og som regionsrådsmedlem havde han talt med en læge på Skejby sygehus, som havde udtrykt et ønske om, at Trygfondens bamser, som gives til børneafdelinger på landets sygehuse, kunne få et mere personligt præg, så børnene har nemmere ved at knytte sig til dem, fortæller kirkekulturmedarbejder Lisbet Kiel Nielsen fra Nr. Snede.

Disse kontakter og overvejelser har nu ført til projektet med bamsetrøjerne. Der er blevet fundet nogle "nørklere" fra strikkecafeen i Nr. Snede og fra Røde Kors-nørklegruppen i Ejstrupholm, der syr bamsetrøjer, fortæller Lisbet Kiel Nielsen.

Nu er den første sending ved at være klar, og trøjerne kan afleveres senere i marts.

Lissi Jensen viser her en af de påklædte bamser i sognehuset i Nr. Snede. Selve bamserne kommer fra Trygfonden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge fester og bryder forsamlingsforbud i Vejle: Politiet har flere gange måttet splitte en gruppe ad

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Vejle

Vand fosser ud på Jennumvej

Annonce