Annonce
Vejle

TrygFonden hjælper hjerneskadede med to millioner kroner

vejle - Videnscenter for Integration (VIFIN) kan nu færddiggøre det onlinebaserede rehabiliteringsværktøj Dansksimulatoren Aps.

Det bliver muligt via en donation fra TrygFonden på to millioner kroner.

Pengene overrækkes til VIFIN mandag den 29. juni klokken 14.

Dansksimulatoren er et værktøj, der kan hjælpe mennesker, som har mistet talesproget som resultat af eksempelvis en blodprop i hjernen.

- Vi er utroligt glade for den store støtte, TrygFonden har givet værktøjet. Jeg tror, at TrygFonden har set hvilket stort potentiale simulatoren rummer. KommunikationsSimulatoren er et savnet interaktivt supplerende værktøj, når mennesker med hjerneskade skal genoptræne deres talesprog, fortæller Thomas K. Hansen, VIFIN's projektleder på værktøjet.
Annonce

Supplement

Dansksimulatoren gør det muligt for afatikere at genoptræne med øvelser foran en pc. Det supplerer den træning, de får ansigt til ansigt med en talepædagog.

- Ambitionen er, at afatikere med dette program langt hurtigere end tilfældet er i dag kan generhverve talesproget og på den måde styrke livskvaliteten efter en hjerneskade, betoner Thomas K. Hansen.

VIFIN begyndte at samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Dansksimulatoren Aps og Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi ved Region Syddanmark i 2013.

Med et færdigudviklet værktøj kan rehbiliteringen påbegyndes tidligere, kan intensiveres og kan fjernovervåges.

Overrækkelsen af de to millioner kroner sker mandag klokken 14 hos VIFIN på Banegårdspladsen 6.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce