Annonce
Debat

Tryghed og omsorg skal tilbage i ældreplejen

Niels FLemming Hansen
Annonce

Læserbrev: Den seneste tid har vi set alt for mange sager, hvor beboere på plejehjem er blevet svigtet på den ene eller den anden måde. Der kan ikke herske nogen tvivl om, at der skal gøres noget. For Det Konservative Folkeparti handler det om sjæl og omsorg - ikke en større pose penge.

Først vil jeg naturligvis nævne, at det ikke er alle medarbejdere i plejesektoren, som ikke er gode nok. Langt fra. Heldigvis har vi masser af dygtigt personale, særligt her i Vejle.

Men som jeg lagde ud med, så ser vi desværre sager, hvor plejen er mangelfuld. Derfor foreslår vi ændringer.


Jeg er sikker på, at lederne selv bedst ved, hvad der fungerer for dem, så lad dem bruge tiden på plejehjemmene i stedet for at gå til dagsseminarer og lange møder på rådhuset.


Jeg vil starte med, at vi vil gøre det lettere at drive friplejehjem. Der findes masser af ildsjæle i Danmark, som brænder for at give ældre danskere en ordentlig alderdom. Det skal vi fra politisk side give plads til, desuden mener vi, at øget konkurrence vil øge kvaliteten. Se bare på det private plejehjem Betty Sørensen Parken i Mølholm, hvor de ældre er glade og tilfredse.

Dernæst skal der ryddes op i bureaukratiet. Op mod halvdelen af de offentlige ledere på ældreområdet mener, at deres arbejde begrænses af dokumentationsprocedurer. Om det er på Sofiegården, Bakkegården eller Rosengården her i Vejle, så skal vi sikre, at tiden skal bruges på de ældre og deres ve og vel. Sådan giver vi lederne større frihed til at lede plejehjemmene.

Jeg er sikker på, at lederne selv bedst ved, hvad der fungerer for dem, så lad dem bruge tiden på plejehjemmene i stedet for at gå til dagsseminarer og lange møder på rådhuset.

Så vil vi også give de ældre et frit valg. Det indebærer, at pengene følger den ældre. Flytter man plejehjem, så flytter pengene med, uanset hvor man flytter hen. Det vil også øge konkurrencen i plejesektoren, og det er vi som sagt meget positive over for.

Det er blot nogle af vores forslag, men med disse forslag kan vi være med til at sikre alle danskere en ordentlig og tryg alderdom. Det fortjener alle!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

To børnehaver i Vejle ramt af corona: 51 børn og 11 voksne sendt hjem

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Flere strålede i en flot VB-sejr

Annonce