Annonce
Egtved

Tryllekunstner fejrer jubilæum med trylleshows og livemusik

Ordblindhed tvang Kenneth Baun til at udvikle andre færdigheder, og kærligheden faldt hurtigt på at trylle og underholde. I år er det 25 år siden, han gjorde sin hobby til sin levevej. Her ses han i rollen som den tryllende cowboy Billy Bang. Foto: Peter Leth-Larsen

Kenneth Baun kan i år fejre 25 års jubilæum som professionel tryllekunstner. Lørdag 27. oktober fejrer han det med en dag fuld af tryllerier og en festaften i Brunmosehallen. Alt overskud går til Knæk Cancer.

Ødsted: Kenneth Baun var bare 19 år, da han besluttede sig for at tage springet og gøre karriere som tryllekunstner. Dengang var der ikke mange, der troede på, at han kunne leve af at være tryllekunstner, men i år kan han fejre 25 års jubilæum som professionel.

Og det skal fejres.

Derfor har Kenneth Baun besluttet at lave et jubilæumsarrangement i Brunmosehallen lørdag 27. oktober i samarbejde med halinspektør Bo Eriksen. Her kan man opleve næsten alle af de tryllende karakterer, Kenneth Baun har udviklet gennem årene; blandt andre cowboyen Billy Bang, den klodsede Ole Opfinder, Peter Pan og den nyeste karakter klovnen Karl Smart.

- Jeg drømte om at prøve at fyre de fleste af mine karakterer af på en dag. Det ville nok blive for meget for min familie og venner alene, så nu bliver det et offentligt arrangement, siger han med et grin.

Jeg drømte om at prøve at fyre de fleste af mine karakterer af på en dag. Det ville nok blive for meget for min familie og venner alene, så nu bliver det et offentligt arrangement.

Kenneth Baun, tryllekunstner og jubilar
Kenneth Baun elsker at optræde for børn og barnlige sjæle, og han hiver gernge nogle af dem op på scenen for at give dem en ekstra stor oplevelse. Foto: Peter Leth-Larsen

Trylleri om dagen, fest om aftenen

Klokken 9.30 åbnes dørene, og så optræder Kenneth Baun første gang klokken 10. Her er det med dukketeatret Prop og Berta. Her trylles der ikke, men det et underholdende supplement, især for de mindre børn, forklarer han. Derefter kan man resten af dagen frem til klokken 16.30 opleve jubilaren i de forskellige roller med korte pauser imellem.

Det koster 25 kroner at deltage her - en krone for hvert jubilæumsår.

- Jeg har valgt en pris, hvor min tanke er, at folk ikke skal føle sig forpligtet til at være der hele dagen, hvis de ikke har lyst til det, forklarer han.

Om dagen vil der desuden være et legeland med hoppeborg og et tegnebord, hvor børn kan hygge sig. Til middag er der mulighed for at købe frokost i halcaféen.

Klokken 18 fortsætter festlighederne med en festaften med fællesspisning klokken 18 og musikalsk underholdning ved Iversen Band.

- Jeg er spændt på, hvor meget jeg selv er værd om aftenen efter at have været på i seks timer om dagen, siger han med et grin.

Annonce

Overskud til Knæk Cancer

Men det er ikke kun sjov og fest. Der er også et seriøst mål med jubilæumsshowet. Kenneth Baun har nemlig valgt, at alt overskud skal gå til Knæk Cancer-indsamlingen.

- Jeg ønskede, at jubilæumsarrangementet skal støtte et godt formål. Alle kender en, der har haft kræft, eller har selv haft det. Det er noget, der berører mange, så derfor valgte jeg Knæk Cancer, forklarer han.

Hele entreen fra dagens jubilæumstryllerier går ubeskåret til Knæk Cancer.

- Jeg optræder gratis hele dagen, og det er lykkedes mig at finde en række sponsorer, så det hele kan gå til indsamlingen, fortæller Kenneth Baun.

Han har samtidig valgt selv at finansiere Iversen Band, så der forhåbentlig kan blive et godt overskud fra festaftenen. Billetter hertil koster 150 kroner, hvoraf 50 kroner går til Knæk Cancer.

- Håbet er, at vi kommer op omkring 200 gæster om aftenen. Hvor mange, der kommer om dagen, er jeg spændt på, men det kunne godt blive omkring de 200 også, gætter han.

Uanset hvad, så glæder han sig.

- Efter 25 år er jeg stadig langt fra at være træt af at trylle. Faktisk går jeg ind imellem og leger med tanken om, hvad jeg skal finde på til mit 50 års jubilæum, siger han med et grin.

Tilmelding til festaftenen sker på asgi.nemtilmeld.dk inden 20. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce