Annonce
Vejle

Tujaer døde på kirkegården: Fem kilometer hæk skal skiftes

Heinrich Petrowsky fylder ekstra grus på et gravsted, efter at hækken er skiftet. Foto: Leif Baun
Tørken i sommeren 2018 tog livet af en del af hækplanterne på Østre Kirkegård. Det kunne man bare først se længe efter, at vejret var blevet normalt.

Vejle: Et større arbejde er i disse uger i gang på Østre Kirkegård i Vejle. Fem kilometer tujahæk bliver gravet op og erstattet af 24.000 taksplanter. Arbejdet ventes at tage cirka fire uger, og entreprenøren er over halvvejs med arbejdet.

- Planterne er gået ud efter den tørre sommer 2018. Vi kunne ikke se det, mens det skete. Det kom først senere, at planterne blev brune hist og her, fortæller teamleder Kristian Skovbjerg fra Vejle Kirker & Kirkegårde.

Det går for langsomt

Det har været forsøgt at plante nye tujaer i de 30-40 år gamle hække. Men det varer for længe, inden det bliver pænt. De gror langsomt.

- Det bliver ikke pænt, og vi har fået nogle reaktioner fra gravstedsejerne. Vi har overvejet at gøre det lidt efter lidt, men det vil tage sin tid. Der er er også brug for ro på kirkegården, siger Kristian Skovbjerg.

Fem kilometer hæk bliver i disse uger skiftet på Østre Kirkegård. Det skyldes, at mange tujaplanter døde i kølvandet på tørken i sommeren 2018. Hers ses teamleder Kristian Skovbjerg ved et stykke hæk med døde planter. Foto: Leif Baun

Derfor har kirkegårdsbestyrelsen bevilget 750.000 kroner, så arbejdet kan udføres på én gang. Alle hække på den gamle kirkegård udskiftes. Taks er valgt, fordi det giver en pænere og grønnere hæk.

Annonce

Gammel havbund

Forberedelserne til projektet har været under vejs en tid. Blandt andet skulle man sikre sig, at det var muligt at skaffe så mange planter. Det er lykkedes ved at købe fra to leverandører.

Som en del af arbejdet får flere gravsteder en mindre renovering med nyt grus mv.


Det bliver ikke pænt, og vi har fået nogle reaktioner fra gravstedsejerne. Vi har overvejet at gøre det lidt efter lidt, men det vil tage sin tid. Der er er også brug for ro på kirkegården.

Kristian Skovbjerg, teamleder, Vejle Kirker & Kirkegårde


- Det er kun på Østre Kirkegård, vi har problemet med, at tujaerne er visnede. Vi ved ikke rigtig hvorfor, andet end at området her er gammel havbund og dermed ret sandet, så det ikke holder så godt på vandet.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Alarm 112

79-årig kvinde blev kontaktet af Skat, der ville give hende mere end 2000 kroner: 'Jeg kan afsløre, at Skat ikke ringer og giver gaver'

Annonce